ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Παγκαστοριανό συλλαλητήριο ενάντια στην ακρίβεια στην ενέργεια και τη θέρμανση (ρεπορτάζ – σειρά φωτογραφιών – σειρά βίντεο)

Συλλαλητήριο για  την ακρίβεια στα καύσιμα και την ενέργεια πραγματοποίησαν εκατοντάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς. Κύριο αίτημα η με κάθε τρόπο μείωση του κόστους της ενέργειας και των καυσίμων που πλήττει την ακριτική πόλη.
Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης ορισμένα καταστήματα ήταν κλειστά ενώ οι  υπηρεσίες του δήμου Καστοριάς έκλεισαν για ένα τρίωρο και οι εργαζόμενοι  μαζί με τους αντιδημάρχους προσήλθαν με πορεία στο χώρο της συγκέντρωσης.
Χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους  απεύθυνε ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης εκφράζοντας την αγωνία του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου της περιοχής για τον χειμώνα που έρχεται ενώ για την ενεργειακή φτώχεια και το τεράστιο καλλιεργητικό κόστος που εκτίναξε η κατακόρυφη αύξηση των καυσίμων  μίλησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καστοριάς Θωμάς Μόσχος.
Την  παγκαστοριανή  συγκέντρωση διοργάνωσαν με πρωτοβουλία τους το Εργατικό Κέντρο της πόλης και δήλωσαν την συμμετοχή και συμπαράσταση τους όλοι οι φορείς της πόλης.
Παρόντες στην συγκέντρωση εργαζόμενοι στο κλάδο της γουνοποιίας που επλήγη τόσο από την πανδημία όσο και από το εμπάργκο στην Ρωσία, βενζινοπώλες και εργαζόμενοι στα πρατήρια καυσίμων, το σύνολο των ανθρώπων της εστίασης καθώς και εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κλάδου της Καστοριάς.
Επίσης παρόντες ήταν οι δήμαρχοι, Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος  και Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου, καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Σπύρος Κουταβάς

Στο βίντεο οι ομιλίες της συγκέντρωσης:

Πορεία διαμαρτυρία στους δρόμους της Καστοριάς (σειρά φωτογραφιών – βίντεο)

 

 

 

 

Back to top button