ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Το ΚΚΕ Καστοριάς για τη σημερινή κινητοποίηση

Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς-Βοΐου χαιρετίζει τους χιλιάδες λαού της Καστοριάς, τους μαζικούς φορείς, που διαδήλωσαν σήμερα ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια, ενάντια στην εξαθλίωση και την ανέχεια.

Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι μικροί επαγγελματίες, οι άνεργοι, οι νέοι έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα προς την κυβέρνηση και όσους άλλους κυβέρνησαν και μας οδήγησαν ως εδώ, πως δεν αποδέχονται να ξεπαγιάζουν το χειμώνα, δε δέχονται να ζουν με voucher και pass.

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις, συνέβαλλε και θα συμβάλλει στην κλιμάκωση και μαζικοποίηση των αγώνων ώστε να διεκδικηθούν μέτρα που θα ανακουφίζουν τους εργαζόμενους και το λαό από την ενεργειακή φτώχεια. Το ΚΚΕ πρώτα από όλα δίνει τη μάχη ώστε να αναδειχθούν οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης, που δεν είναι άλλοι παρά τα αστικά κόμματα που υπηρετούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Σήμερα για να ανασαίνει πραγματικά ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του για να βελτιώσει την ζωή του. Η απεργία στις 9 Νοέμβρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα σταθμό ώστε περισσότεροι εργαζόμενοι να ξεσηκωθούν μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα απέναντι στην πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό.

Οι κινητοποιήσεις ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια πρέπει τώρα να κλιμακωθούν, να γίνουν ακόμα πιο μαζικές.

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι απάντηση στο κύμα ακρίβειας που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, τους εκβιασμούς και τα καλέσματα για προσαρμογή στο θάνατο με την παροχή δελτίων για φαγητό και θέρμανση. Πίσω από κάθε εργατικό πρόβλημα και αδιέξοδο, πίσω από τη φτώχεια, την ακρίβεια, την καταστολή, τους πλειστηριασμούς, τον πόλεμο, η αιτία παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Είναι η ακόρεστη δίψα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!

Όλοι στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Όλοι στην απεργία

Όλοι στον αγώνα

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό !

Πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Καστοριάς (σειρά φωτογραφιών – βίντεο)

Παγκαστοριανό συλλαλητήριο ενάντια στην ακρίβεια στην ενέργεια και τη θέρμανση (ρεπορτάζ – σειρά φωτογραφιών – σειρά βίντεο)

 

 

Back to top button