Καστοριά

“Μόνο με τον αγώνα μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας”: Η ομιλία του προεδρεύοντος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Μπράτη στο συλλαλητήριο (βίντεο)

Εργαζόμενοι, -ες

Πολίτες της Καστοριάς,

Εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μεταφέρω τον χαιρετισμό των 560.000 εργαζομένων στο Δημόσιο, στη σημερινή σας συγκέντρωση. Μια συγκέντρωση που είναι η κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Καστοριάς και της Δυτικής Μακεδονίας απέναντι στην ανεξέλεγκτη ακρίβεια που χτυπά σε κάθε γωνιά της χώρας μας κι έχει ως αποτέλεσμα η ζωή των ανθρώπων να εξαθλιώνεται.

Η ακρίβεια, όμως, στα καύσιμα χτυπά ιδιαίτερα τις περιοχές που έχουν μακρύ Χειμώνα (από τον Σεπτέμβρη ως τον Μάη), όπως η δική σας. Ταυτόχρονα – πέρα από τις τιμές των καυσίμων – η οικονομική κρίση που μαστίζει την περιοχή κάνει το πρόβλημα ακόμη δυσκολότερο, ακόμη επαχθέστερο.

Η πολιτεία οφείλει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να στηρίξει όλους τους κατοίκους, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με παροχές που να ελαφρύνουν όλους από την κατανάλωση οποιασδήποτε μορφής ενέργειας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί πέρα για πέρα δίκαια τα αιτήματα σας για:

  • Άμεση μείωση των φόρων για όλους τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις, τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Νομού σας
  • Επιδότηση σε όλες τις μορφές των καυσίμων ή τη χορήγηση αυξημένου ειδικού επιδόματος που να καλύπτει την τεράστια αύξηση των τιμών
  • Μείωση της τιμής της κιλοβατώρας στην κατανάλωση του ρεύματος

Φίλες και φίλοι,

Αν η πολιτεία δεν σκύψει με ενδιαφέρον στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, όπως η δική σας, είναι βέβαιο ότι αυτές θα οδηγηθούν στο μαρασμό, αφού η τελευταία απογραφή στο νομό σας έδειξε μείωση του πληθυσμού κατά 10% μέσα σε μια δεκαετία.

Κι επειδή, πέρα από το τεράστιο ζήτημα που αντιμετωπίζει η περιοχή λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών διαβίωσης, υπάρχουν και τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες αυτής της χώρας θέλω να σας καλέσω από αυτό το βήμα και στην επόμενη μεγάλη συγκέντρωση που θα γίνει στη Γενική Απεργία της 9ης του Νοέμβρη, όπου κυρίαρχο αίτημα θα είναι το αίτημα για στήριξη των εισοδημάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων απέναντι στην ακρίβεια που τους φτωχοποιεί και τους εξαθλιώνει.

Μόνο μέσα από διαρκή και επίμονο αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε αποφασιστικές λύσεις στα προβλήματά μας.

Με τις σκέψεις αυτές χαιρετίζω και πάλι τη σημερινή σας συγκέντρωση και δηλώνω την πλήρη στήριξή μας σε αυτή.

 

Back to top button