Ελλάδα

Μπακαλιάρος κοκκινιστός με πιπεριές και κάππαρη

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μπακαλιάρος παστός
  • 3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1/2 κιλό κρεμμυδάκια μικρά στιφάδου
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά ό,τι χρώμα θέλετε
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ελιές για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξαλμυρίζετε καλά τον μπακαλιάρο τουλάχιστον 24 ώρες πριν τον μαγειρέψετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε τον μπακαλιάρο, το σκόρδο, την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια. Κουνάτε την κατσαρόλα όλη μαζί (δεν ανακατεύετε να μη σας κομματιαστεί τελείως το ψάρι) σοτάροντας 1′-2′ ελαφρά τα υλικά.
  2. Περιχύνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη δάφνη και την κάππαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί 35′-40′ συμπληρώνοντας με νεράκι ενδιάμεσα, όταν χρειάζεται. Αποσύρετε όταν έχει μείνει μόνο με τη σάλτσα και σερβίρετε γαρνίροντας κάθε πιάτο με λίγες ελιές.

icookgreek.com

Back to top button