Ελλάδα

Σούπερ μάρκετ: Αύξηση 21% στην τιμή βασικών αγαθών – Ποια προϊόντα και πόσο ακρίβυναν

Μέσα σε 6 μήνες οι τιμές βασικών προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ αυξήθηκαν δραματικά, εκτοξεύοντας στα ύψη το κόστος διαβίωσης των οικογενειών, καθώς οι καταναλωτές είδαν προϊόντα όπως η φέτα, το αλεύρι και τα μακαρόνια να ακριβαίνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Πολλές οικογένειες «κόβουν» πλέον βασικά προϊόντα από το καλάθι τους, προσπαθώντας να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους με οικονομικότερα προϊόντα. Μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ προχώρησαν σε συμφωνία σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την ραγδαία αύξηση τιμών σε βασικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιάσουν μέσα στον Οκτώβριο μία λίστα με 50 βασικά προϊόντα που υπάρχουν πάντοτε στο καλάθι ενός νοικοκυριού και θα δεσμευτούν πως θα κρατήσουν όσο πιο χαμηλά μπορούν τις τιμές αυτών των προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανατιμήσεις θα υπάρξουν, αλλά δεν θα είναι όσο υψηλές αναμενόταν.

Στην πρωινή εκπομπή του Mega, παρουσιάστηκαν οι ανατιμήσεις που καταγράφηκαν τους τελευταίους 6 μήνες σε βασικά προϊόντα. Για παράδειγμα η τιμή της φέτας μέσα σε λίγους μήνες αυξήθηκε κατά 13,8%, ενώ το χαρτί κουζίνας κατέγραψε αύξηση πάνω από 35%.

H συνεχεια στο newsit.gr

Back to top button