Ελλάδα

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Ναζιστικός χαιρετισμός από τον Κώστα Πλεύρη μπροστά στη Μάγδα Φύσσα

Ένταση επικράτησε στη δίκη της Χρυσής Αυγής όταν η Μαγδα Φύσσα αφηγούμενη τις δυσκολίες που έχει περάσει η ίδια και οι υπόλοιποι συγγενείς του Παύλου Φύσσα τα προηγούμενα χρόνια της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, αντιδίκησε φραστικά με το συνήγορο υπερασπισης του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνο Πλεύρη και αυτός ξανά χαιρέτησε ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο.

«Μιλάτε για δικογραφία. Τα 5,5 χρόνια τα ξεχνάμε; Τι τραβήξαμε εδώ μέσα;» είπε η Μάγδα Φύσσα. «Σε αυτή την αίθουσα εδώ ζήσαμε ένα τάγμα εφόδου να έχει μπει ως κοινό, ακούσαμε απειλές, “Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή”, έχουμε ζήσει τα απίστευτα εδώ μέσα και τρομοκρατία προσπάθησαν να περάσουν. Εγώ προσωπικά έχω δεχτεί άπειρες απειλές…. να έχω απέναντι μου ένα απόβρασμα της κοινωνίας να λέει που είναι ο Παύλος σου τώρα; Και να μου δειχνει το χώμα. Μέλος Χρυσής Αυγής. Και προχθές…. πως δεν έχω ζήσει και βιαιοπραγίες. Εδώ όσοι έχουν περάσει έχουν αφήσει και το στίγμα τους, οι της Χρυσής Αυγής. Το χειρότερο που έχουμε ακούσει είναι “ότι ο Λαγός είναι πολιτικός κρατούμενος. Ποιος ο Λαγός; Θα τρίζουν τα Κόκκαλα όσων βασανίζουν οι ίδιοι”» είπε με το ακροατήριο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

«Αν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη, αυτά δε θα επιτρέπονταν μέσα στο δικαστήριο» είπε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Θα τολμούσατε εσείς να χαιρετήσατε ναζιστικά στο εξωτερικό; σχολίασε η Μάγδα Φύσσα και τότε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης της απάντησε χαιρετώντας πάλι ναζιστικα μέσα στο δικαστήριο μπροστά στους δικαστές.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη / ertnews.gr

Back to top button