ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Σόνια Τσεκίνι – Special Olympics: «Τη χαρά που ένιωσα με αυτά τα παιδιά, δεν την έχω νιώσει ποτέ»


Συνέντευξη παραχώρησε στο KastoriaNews η πρωταθλήτρια μαραθωνοδρόμος Σόνια Τσεκίνι σχετικά με την μεγάλη επιτυχία της καστοριανής αποστολής που συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Special Olympics Hellas “Λουτράκι 2022”.

Καλησπέρα Σόνια. Θα θέλαμε μια δήλωση για την επιτυχία των παιδιών.Ήταν μεγάλη εμπειρία για εμένα που βρέθηκα σε αυτόν τον αγώνα, τα συναισθήματά μου είναι μπερδεμένα αλλά σίγουρα η χαρά μου είναι μεγάλη αυτήν την στιγμή. Έκλαιγα, γελούσα, πίστεψέ με, είμαι πρωταθλήτρια και αυτήν την χαρά που ένιωσα με αυτά τα παιδιά, δεν την έχω νιώσει ποτέ. Τα δικά μου κατορθώματα μπροστά σε αυτά που έχουν καταφέρει αυτά τα παιδιά δεν είναι τίποτα.

Σόνια εμείς παρακολουθήσαμε τις επιτυχίες των παιδιών από τα μέσα ενημέρωσης και η συγκίνησή μας ήταν μεγάλη. Εσείς, που το ζήσατε από κοντά, τι νιώσατε;

Κλαίγαμε συνεχώς, από χαρά, ήταν πολύ έντονα τα συναισθήματά μας. Ήταν απίστευτο. Τα παιδιά ήταν υπέροχα. Υπήρχαν εκατοντάδες παιδιά από όλη την Ελλάδα, το καθένα με τα δικά του χαρίσματα και ανάγκες, όμως όλα έχουν μεγάλη ψυχή. Αυτά που κατάφεραν είναι ένα θαύμα.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους ανθρώπους που διοργάνωσαν αυτόν τον αγώνα. Για αυτά τα παιδιά.

Επίσης θέλω να πω σε όλους του γονείς, σε όλο τον κόσμο που έχουν παιδιά με αυτισμό, να τα βγάλουν έξω, να μην τα κρατάνε στο σπίτι, να αθλούνται. Η άθληση κάνει καλό σε όλα.

Συγχαρητήρια Σόνια σε εσένα, στα παιδιά και σε όλη την αποστολή.

Ευχαριστώ πολύ.

kastoria.news

 

Back to top button