Ελλάδα

«Πιτσάκια»-αστραπή με ψωμί του τοστ

Υλικά συνταγής

  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 8 φέτες κασέρι ή μοτσαρέλα (ή άλλο τυρί που λιώνει)
  • 1-2 ντομάτες σε φέτες
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι
  • κάππαρη, ελιές, κρεμμύδι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
  1. Απλώνετε τις φέτες απ’ το ψωμί του τοστ σε ένα ταψί το οποίο έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Βάζετε πάνω σε κάθε ψωμί από μια φέτα τυρί και μια φέτα ντομάτα. Περιχύνετε με λίγο λάδι, αλατίζετε και ρίχνετε ρίγανη.
  2. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 10’12’ και σερβίρετε τα σνακ πασπαλισμένα αφού προσθέστε λίγη κάππαρη ξαρμυρισμένη, ελίτσες χωρίς κουκούτσι, κρεμμύδι κ.λπ.
Συμβουλή

Μπορείτε να βάλετε τις ελίτσες και την κάππαρη να ψηθούν ελαφρά κι αυτές μαζί με το τυρί. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε τη δόση του τυριού.

Back to top button