Ελλάδα

Με τιμές φωτιά η πρεμιέρα διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης

Λίγες ημέρες πριν αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης οι εκτιμήσεις μιλούν για σημαντική άνοδο.

Η τιμή του αναμένεται να κινηθεί κοντά στα 1,55 ευρώ το λίτρο μετά την επιδότηση των 25 λεπτών στην αντλία. Πέρυσι, η πρεμιέρα του πετρελαίου θέρμανσης έγινε, χωρίς επιδότηση, στο 1,16 ευρώ το λίτρο και το 1,60 ευρώ είχαν αγγίξει οι τιμές στο κλείσιμο της περιόδου διάθεσης του καυσίμου τον Απρίλιο.

Οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης στην πλατφόρμα myΘέρμανση θα ξεκινήσουν αρχές Νοέμβρη. Το ποσό ανέρχεται συνολικά σε 300 εκατ. ευρώ και αφορά περίπου 1,3 εκατ. νοικοκυριά.

Στις αλλαγές, που έχουν ανακοινωθεί για το φετινό επίδομα θέρμανσης είναι ότι όσα νοικοκυριά χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά ως πηγή θέρμανσης το πετρέλαιο, αντί για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, θα λάβουν διπλάσιο επίδομα.

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες τα όρια εισοδήματος για τους άγαμους ανέρχονται  σε 16.000 ευρώ και για τους έγγαμους σε 24.000, ποσό που προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί. Αμετάβλητα παραμένουν τα περιουσιακά κριτήρια στα 180.000 ευρώ αξία ακίνητης περιουσίας για τον άγαμο και 300.000 ευρώ αξία ακίνητης περιουσίας για τους έγγαμους.

Την ανηφόρα έχει πάρει το πετρέλαιο κίνησης μετά το τέλος της επιδότησης των 15 λεπτών στην αντλία από την 1η Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα η τιμή του πλέον να ξεπερνά εκείνη της απλής αμόλυβδης.

ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΙΑ ΤΖΙΩΝΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Back to top button