Ελλάδα

Πανεύκολη πίτα με φέτα και μπέικον

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. (περίπου 1 1/2 φλιτζάνι) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ. (περίπου 2 φλιτζάνια) φέτα κομματιασμένη
  • 150 γρ. (περίπου 1 φλιτζάνι) μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 200 ml σόδα αναψυκτικό (κάτι λιγότερο από 1 φλιτζάνι)
  • 2 αυγά
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

 Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε πολύ καλά μεταξύ τους.
  2. Αδειάζετε το μείγμα σε παραλληλόγραμμο σκεύος ψησίματος ή στρογγυλό ταψί, του οποίου την επιφάνεια έχετε λαδώσει καλά. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40′-45′, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια. Αφήνετε να κρυώσει, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
 Συμβουλή

Η πίτα αυτή έχει ήδη αρκετό αλάτι από τη φέτα και το μπέικον. Εξαρτάται από το γούστο σας αν θα προσθέσετε λίγο ακόμη.

icookgreek.com

Back to top button