Καστοριά

Καστοριά: Καμία συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης

 

Καμία συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια – Υπερασπιζόμαστε τα σωματεία και τις συλλογικές μας διαδικασίες

    Η Αγωνιστική Παρέμβαση καταγγέλλει τις αντιδημοκρατικές ενέργειες του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης γενικότερα, η οποία συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεσή της στα συνδικάτα (προσφυγές σε δικαστήρια, αγωγές, απειλές, ηλεκτρονικές εκλογές, νόμος Χατζηδάκη κ.ά.). Το Υπουργείο Παιδείας επιβάλλει πλέον τις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια αποδεικνύοντας ότι πριν δύο χρόνια η πανδημία χρησιμοποιήθηκε προσχηματικά για την πρώτη εφαρμογή τους. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν αποτελεί μία απλή τεχνική διευκόλυνση για τα σωματεία, αλλά δούρειο ίππο για τη διάλυση του ζωντανού χαρακτήρα των σωματείων, την αποκοπή των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες και φυσικά τον έλεγχο των σωματείων και των αποφάσεων τους.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση αποφάσισε να μην συμμετέχει στις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (δεν θα καταθέσει ψηφοδέλτιο για το ΠΥΣΔΕ Καστοριάς) ως πρώτο και ελάχιστο τρόπο υπεράσπισης των σωματείων μας και των συλλογικών και δημοκρατικών διαδικασιών. Σε καμία περίπτωση δε θα νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας τις προσπάθειες της κυβέρνησης να χειραγωγήσουν και να καθυποτάξουν το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα προτείναμε στο Υπουργείο Παιδείας να διεξαγάγει ηλεκτρονική ψηφοφορία για την αποδοχή των επιλογών του από την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά στην δημοκρατία της κας Κεραμέως και του Υπουργείου Παιδείας αποφασίζει το 10,96% των ψηφοφόρων (47 από τους 429) και οι “εκπρόσωποι” του κλάδου εκλέγονται με την ψήφο του 6,52% του εκλογικού σώματος (28 από τους 429 – από τα αποτελέσματα των προηγούμενων ηλεκτρονικών εκλογών για το ΠΥΣΔΕ Καστοριάς).

Η Αγωνιστική Παρέμβαση καλεί όλες τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές δυνάμεις να μην καταθέσουν ψηφοδέλτια ή να τα αποσύρουν εφόσον τα κατέθεσαν και να απέχουν από την εκλογική διαδικασία. Καλούμε τέλος, όλες/όλους τις/τους συναδέλφους να μην γίνουν συνοδοιπόροι του Υπουργείου Παιδείας στα αντιδημοκρατικά μονοπάτια στα οποία κινείται και να απέχουν καθολικά από όλες τις διαδικασίες της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Αγωνιστική Παρέμβαση

 

 

 

Back to top button