Κόσμος

Νέα άρια για όπερα βασισμένη στον θάνατο του Kurt Cobain (βίντεο)

Στη δημοσιότητα έδωσε η Caroline Polachek μια άρια που συνέθεσε για τη «Last Days», μια προσαρμογή σε όπερα της κινηματογραφικής ταινίας του 2005 του Gus Van Sant, η οποία είναι βασισμένη στον θάνατο του Κερτ Κομπέιν. 

Στην όπερα, όπως και στην ταινία, χαρτογραφείται η κατάρρευση του Blake, ενός χαρακτήρα σαν τον Κομπέιν, ο οποίος έχει δραπετεύσει από την απεξάρτηση και κρύβεται στην έπαυλή του, προσπαθώντας να ξεγλιστρήσει από τους θαυμαστές του, την οικογένειά του και έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ που βρίσκεται στα ίχνη του.

Γραμμένη σε συνεργασία με τον παραγωγό της PC Music και για πολλά χρόνια συνεργάτη της Polachek, η άρια τιτλοφορείται «”Non Voglio Mai Vedere il Sole Tramontare” (“Δεν Θέλω Ποτέ να Δω τον Ήλιο να Δύει” στα ιταλικά)». Μετά την επιτυχία που σημείωσε στη London Opera House η όπερα «Last Days» -οι κριτικοί την επαίνεσαν ως «υπνωτιστική», «μελαγχολική και όμορφη», «ζοφερή αλλά γοητευτική»- και τις παραστάσεις που ολοκληρώθηκαν στις 11 Οκτωβρίου, μας δίνεται η δυνατότητα να ακούσουμε ολόκληρη την άρια.

ΑΠΕ

Back to top button