Φλώρινα

Μεγάλη υπόθεση αστυνομικής διαφθοράς στην Κρυσταλλοπηγή – 14 συλλήψεις σε επιχείρηση της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, στα ελληνο-αλβανικά σύνορα.

Κλιμάκιο των «αδιάφθορων» έχει μεταβεί στο συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής και «ξηλώνει» το Τμήμα Ελέγχου Διαβατηρίων.

Σύφωνα με πληροφορίες, έχουν συλληφθεί σχεδόν οι μισοί αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη πλαστογραφία και άλλα ποινικά αδικήματα.

Αυτή την ώρα γίνονται κατ´οίκον έρευνες, στη Φλώρινα, για τη συλλογή επιπλέον αποδεικτικών στοιχείων.

Η υπόθεση φαίνεται πως αφορά μεγάλο κύκλωμα παράνομης μετανάστευσης από τη γειτονική χώρα με σκοπό την εργασία, στο οποίο συμμετείχαν Αλβανοί πολίτες και Έλληνες Αστυνομικοί. Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Νίκος Φωτόπουλος/efsyn.gr

_____

Ενημέρωση 12:55 από ertnews.gr: 14 συλλήψεις σε επιχείρηση της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων -Κατασχέθηκαν χρήματα και πλαστά διαβατήρια

Αστυνομικοί, τελωνειακοί υπάλληλοι και πολίτες συνελήφθησαν στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, μετά από παρακολούθηση πολλών ημερών, από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Η επιχείρηση έγινε το πρωί της Δευτέρας και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκαν χρήματα και πλαστά διαβατήρια. Οι αστυνομικοί των εσωτερικών υποθέσεων δέχτηκαν καταγγελία και από εκεί ξεκίνησε η έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας τέθηκαν υπό παρακολούθηση τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων, από τα οποία έχουν καταγραφεί ενοχοποιητικές συνομιλίες.

Back to top button