Ελλάδα

Προκλητικότατος ο Κώστας Πλεύρης επανέλαβε τον ναζιστικό χαιρετισμό στο Εφετείο

Ακόμη μία φορά, τρίτη από την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ο συνήγορος του καταδικασμένου Γιάννη Λαγού, Κώστας Πλεύρης, χαιρέτησε ναζιστικά στην δικαστική αίθουσα, δηλώνοντας υποστηρικτής του Ιωάννη Μεταξά.

Ο συνήγορος που ελέγχεται ποινικά από την Εισαγγελία και έχει κληθεί σε εξηγήσεις από τον ΔΣΑ μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό στον οποίο προέβη παρουσία των δικαστών κατά την εξέταση της κ. Μάγδας Φύσσα, προέβη και πάλι στην ίδια πράξη κατά τη διάρκεια τοποθέτησης που έκανε λαμβάνοντας τον λόγο από τους δικαστές. Και αν την προηγούμενη φορά το δικαστήριο δήλωσε πως δεν είδε την κίνηση του συνηγόρου, καθώς μόλις είχε δωθεί διακοπή και οι δικαστές ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν, αυτήν την φορά δεν υπήρξε κάποιος στην Έδρα που να μην δει την προκλητική κίνηση του κ. Πλεύρη και να μην ακούσει την φρασεολογία που χρησιμοποίησε.

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας» ανέφερε ο συνήγορος και συνεχισε: «Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους “αυνάνες” της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είπε, επιδεικνύοντας και πάλι “τον τρόπο” που χαιρετούν.

Η πρόεδρος χωρίς να προχωρήσει σε οποιοδήποτε σχόλιο αναρωτήθηκε αν αυτή η συμπεριφορά ευνοεί τον εντολέα του. Αντίθετα οργισμένη ήταν η απάντηση της εισαγγελέα Κυριακής Στεφανάτου. «Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε τη Μακεδονία στην Κατοχή. Ακούσαμε για “αυνάνες της Αριστεράς”. Είναι ελεγχόμενος για τον ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει», είπε η εισαγγελική λειτουργός.

AΠΕ

Back to top button