Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριο

“Βοήθεια στο Σπίτι” Ν. Καστοριάς: Απεργία και κάλεσμα συμπαράστασης

  Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πορεία της προκήρυξης για την μονιμοποίηση μας από το ΑΣΕΠ είναι απογοητευτικές και μας οδηγούν σε γενική πανελλαδική απεργία στις 21-10-22.

Λίγο πριν (κυριολεκτικά στο παρά πέντε) την μόνιμη διασφάλιση του υπάρχοντος προσωπικού και ενώ έχουν εκδοθεί τα ΦΕΚ του μόνιμου διορισμού μας, μια αμφισβητούμενη απόφαση του ΣΤΕ  τινάζει  την προκήρυξη στον αέρα και οδηγεί στην ανεργία σχεδόν τους μισούς συναδέλφους μας. Βρισκόμαστε μπροστά σε  μια απόφαση που ακυρώνει την πολύχρονη προϋπηρεσία και εμπειρία μας θέτοντας κάποιους από εμάς ουσιαστικά εκτός εργασίας.

  • Μετά από 20 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας, κοινωνικής προσφοράς στους αδύναμους πολίτες, στους παππούδες και στις γιαγιάδες μας, με εμφανή παρουσία τόσο  στα αστικά κέντρα όσο και σε κάθε γωνιά της παραμεθορίου.
  • Μετά από την συμβολή μας στην οικονομική κρίση όταν δουλεύαμε απλήρωτοι για μήνες ολόκληρους και στηρίζαμε με προσωπικό κόστος τους εξυπηρετούμενους μας.
  • Μετά από την συμβολή μας στην υγειονομική κρίση όταν ήμασταν στους δρόμους και στα χωριά μας, σε συνθήκες απόλυτης καραντίνας για να μεταφέρουμε φάρμακα και τρόφιμα, και να στηρίξουμε και να συμπαρασταθούμε στο συνόλου  του πληθυσμού των περιοχών που εξυπηρετούμε.

Εργαζόμενοι στην ίδια  θέση εδώ και 20 χρόνια, έχοντας προσληφθεί με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ  και προφανώς καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες  εξακολουθούμε  να παραμένουμε   σε εργασιακή  αβεβαιότητα,  οι  τελευταίοι κατ’ εξαίρεση όμηροι συμβασιούχοι. Αυτή την στιγμή  1.100 συνάδελφοι  απειλούνται με ανεργία, συνάδελφοί που πλησιάζουν σε ηλικία συνταξιοδότησης , εργαζόμενες γυναίκες οι περισσότερες που η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση και την δυνατότητα να στηρίξει.

Η κυβέρνηση  καλείται να δώσει πολιτική λύση  ολοκληρώνοντας τον άμεσο διορισμό όλων μας, όπως άλλωστε έχει πράξει σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις. Η μέχρι σήμερα  στάση του αρμόδιου υπουργού κο Βορίδη  δεν αφήνει κανένα περιθώριο να ελπίζουμε για ευνοϊκή λύση. Αντιμετωπίζοντας την  δυσμενή αυτή εξέλιξη για το μέλλον και την επιβίωση μας διαπιστώνουμε δυστυχώς πως για ακόμη μια φορά αποτελούμε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης .

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς του Νομού μας να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα μας για την ανατροπή της απόφασης του ΣΤΕ και για την ολοκλήρωση του οριστικού διορισμού μας.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                  Η Γεν.Γραμματέας

Λιάτση Ελευθερία                                          Σιαπάζη Καλλιόπη

Καστοριά , 17/10/2022

 

 

 

Back to top button