Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ σε δομές υγείας του νομού Καστοριάς (φωτογραφίες)

Κλιμάκιο με μέλη της  ΝΕ ΠΑΣΟΚ –Κινήματος  Αλλαγής Καστοριάς Μαλέα Βάσω γραμματέα , Ντίνα Αναστάσιο, μέλος, τον Γιώργο Φραγγίδη, Βουλευτή Κιλκίς και Υπεύθυνο ΚΤΕ  Υγείας και τον Κοσμά Βαρσάμη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής  με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο της προέδρου Φώφης Γεννηματά επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού και το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς .

Συζητήσαμε με τους γιατρούς, τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τον Διοικητή του Νοσοκομείου για τις ανάγκες, την κατάσταση των Δομών Υγείας και τις ελλείψεις που πρέπει να καλυφθούν.

Θα θέλαμε, καταρχάς, να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό  για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν κατά την περίοδο της πανδημίας καθώς ο Νομός μας ήταν ο πρώτος που χτυπήθηκε από τον κορονοϊό με δυσανάλογη δριμύτητα. Ήταν οι ήρωες της πρώτης γραμμής, οι άνθρωποι που με τον αγώνα τους κράτησαν όρθιο το Σύστημα Υγείας και έδιναν καθημερινά  δύναμη και ελπίδα σε όλους και όλες μας.

Τα προβλήματα που κυριαρχούν σήμερα  και στις δύο δομές είναι κυρίως η έλλειψη ιατρικού προσωπικού καθώς  αρκετοί γιατροί συνταξιοδοτούνται, άλλοι  φεύγουν από το ΕΣΥ κατάκοποι από τις μετακινήσεις και η αντικατάστασή τους ή αργεί ή δε γίνεται καθόλου. Νέοι γιατροί συχνά δεν προτιμούν την περιοχή μας για διορισμό και μένουν κενές οι θέσεις.

Στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού η θέση του οδοντιάτρου είναι κενή, στο επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με τους παθολόγους και ο ακτινολόγος μετακινείται για να καλύψει ανάγκες του Νοσοκομείο .

Στο Νοσοκομείο Καστοριάς το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η καρδιολογική κλινική με 3 κενές θέσεις καρδιολόγων. Απουσία πνευμονολόγου και στο επόμενο διάστημα αναισθησιολόγου.

Σοβαρότατο πρόβλημα αποτελεί και το κτιριακό του Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι παραπονιούνται πως δεν  έχουν πια ποιότητα στη δουλειά τους και αναλώνονται σε γραφειοκρατικές ¨καινοτομίες¨.

Το ΠΑΣΟΚ –Κίνημα  Αλλαγής  οραματίστηκε και δημιούργησε το ΕΣΥ, ένα σύστημα Υγείας για όλους και όλες τους πολίτες της χώρας μας. Αγωνίστηκε να παρέχονται  οι υπηρεσίες Υγείας  απρόσκοπτα και ισότιμα σε όλους ανεξάρτητα από την οικονομική, κοινωνική και επαγγελματική τους κατάσταση. Το ΕΣΥ το πονάμε και το αγαπάμε και για τον λόγο αυτό το στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Οραματιζόμαστε πια και σχεδιάζουμε το ΕΣΥ του μέλλοντος.

  • Αύξηση της  χρηματοδότησης από το  ΑΕΠ
  • Άμεση-γρήγορη κάλυψη κενών θέσεων προσωπικού
  • Παροχή κινήτρων (οικονομικών, εκπαιδευτικών, στεγαστικών) σε γιατρούς και νοσηλευτές για διορισμό τους σε απομακρυσμένες, νησιωτικές  και παραμεθόριες περιοχές.
  • Ένταξη των Υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά
  • Αναγνώριση  του θανάτου από  κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα

 

Back to top button