ΑθλητικάΚαστοριά

Το pre game του παιχνιδιού της Καστοριάς στην Καλαμαριά – Η αναμέτρηση των δύο αήττητων

Συνέχεια των νικών θέλει να δώσει ο Α.Σ. Καστοριάς, ο οποίος θα φιλοξενηθεί σήμερα Κυριακή το απόγευμα (23/10, 17:00) στο Κλειστό Γυμναστήριο της Καλαμαριάς από την τοπική Αρετσού.
Μια σπουδαία αναμέτρηση μεταξύ δύο αήττητων ομάδων, οι γηπεδούχοι με παιχνίδι λιγότερο, οι οποίες δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και η οποία θα γίνει στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.
Για να καταφέρει όμως το σύνολο του κόουτς Γιώργου Καραταγλίδη να «δραπετεύσει» με το 3ο συνεχόμενο ροζ φύλλο στις αποσκευές του, οφείλει να δείξει τουλάχιστον αμυντικά το ίδιο πρόσωπο με αυτό των δύο πρώτων παιχνιδιών, όπου δέχτηκε μόλις 55 και 50 πόντους αντίστοιχα κόντρα σε Εθνικό Κοζάνης και Άθλο Αλεξάνδρειας, ήτοι 52,5 κατά μέσο όρο και από εκεί και μετά εκμεταλλευόμενο την καλή επιθετική κατάσταση κομβικών του παικτών όπως των Τερσενίδη (30 πόντοι, 15 μ.ό.), Παπαμαργαρίτη (28 π., 14 μ.ό.), Μπέγου (19 π., 9,5 μ.ό.) και Καλαϊτζίδη (19 π., 8 μ.ό.), να βρει μεγάλα καλάθια που θα δώσουν «αέρα» νίκης.
➪ Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι παίκτες της Καστοριάς στο νεαρό 21χρονο γκαρντ της ΑΟ ΑΡΕΤΣΟΥ Καλαμαριάς BC Κωνσταντίνο Κυφωνίδη, έναν εξαιρετικό αθλητή που την περσινή χρονιά κατέλαβε την 1η θέση του πίνακα των σκόρερς στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής με 501 πόντους σε 25 αγώνες (20,0 κατά μέσο όρο) και ψηφίστηκε ως ο καλύτερος σούτινγκ γκαρντ του πρωταθλήματος. Μάλιστα στους αριθμούς αυτούς κινήθηκε και στην πρεμιέρα όπου ο σύλλογος της Καλαμαριάς έφυγε με το «διπλό» από την Μεσοποταμία επικρατώντας του τοπικού ΠΑΟΚ με σκορ 65-72. Ο Γεωργάκης με 18 πόντους ακολούθησε από κοντά στο σκοράρισμα.
➪ Ο Α.Σ. Καστοριάς από την περσινή χρονιά «τρέχει» στο πρωτάθλημα αήττητη σειρά 5 παιχνιδιών… Την προηγούμενη σεζόν την «έκλεισε» με τρεις (3) συνεχόμενες επιτυχίες που με τις 2 φετινές δημιουργούν αυτό το θετικό αν μη τι άλλο σερί νικών.
➪ 2 νίκες (Ανατόλια, Γαλάζιοι) – 2 ήττες (Ακαδημία ΔΕΚΑ, Ναύαρχος Βότσης), «μέτρησαν» οι «γουναράδες» πέρσι σε Θεσσαλονικιώτικο έδαφος. Συνολικά και με τα εντός έδρας ματς κόντρα στις πιο πάνω ομάδες ο απολογισμός γίνεται αρνητικός με ρεκόρ 3-5.
Νίκος Καραμανλής
Kastoras Basketball

Back to top button