ΑγροτικάΚαστοριά

Η γενική γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις εγκαταστάσεις της “άροσις” (φωτογραφίες – δηλώσεις)

Επίσκεψη σήμερα της γενικής γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χριστιάνας Καλογήρου στις εγκαταστάσεις της εταιρίας παραγωγής οσπρίων «άροσις» στην Καστοριά μαζί με την επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου, τον Βουλευτή κ. Ζήση Τζηκαλάγια, το μέλος της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ κ. Μάκη Κορκοσίδη, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ κ. Βασίλη Βελλίδη και τη συνεργάτιδα της γραμματέα κ. Αναστασία Χαραλαμποπούλου.
Υψηλής ποιότητας βιολογικά όσπρια Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), παράγονται στην περιοχή μέσω Συμβολαιακής Γεωργίας και ακολούθως τυποποιούνται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της επιχείρησης, που εδώ και 66 χρόνια έχει μία συνεχώς ανερχόμενη και επιτυχημένη πορεία.
Σήμερα η εταιρία «άροσις» πουλάει 2,7 εκατομμύρια συσκευασίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Εφαρμόζει συστήματα ορθής διαχείρισης στην καλλιέργεια, την ιχνηλασιμότητα από το χωράφι, τον έλεγχο ποιότητας και την αναγραφή του ονόματος του παραγωγού στη συσκευασία. Παράγει συνολικά 37 διαφορετικά προϊόντα εκ των οποίων τα 10 είναι βιολογικά.
Μετά την επίσκεψη η κ. Καλογήρου δήλωσε: “Συγχαρητήρια στον ιδιοκτήτη Τρύφωνα Φωτιάδη και σε όλα τα στελέχη. Επιχειρήσεις της ακριτικής Ελλάδας, όπως η «άροσις» αξιοποιούν τις δυνατότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου τους και με προϊόντα αυξημένης ανταγωνιστικότητας και προστιθέμενης αξίας κατακτούν την εγχώρια και διεθνή αγορά”. 

 

Back to top button