Κόσμος

Βιβλιοθήκες της Αγγλίας προσφέρουν τα πρόστιμα για να επιστραφούν 22.000 βιβλία!

Οι βιβλιοθήκες του Πίτερμπορο (Peterborough), πόλη της Αγγλίας με πληθυσμό 202.110 κατοίκων, αποφάσισαν ότι δεν θα επιβάλλουν πρόστιμα σε όλους εκείνους που έχουν δανειστεί βιβλία και δεν τα έχουν επιστρέψει. Με αυτό το τρόπο θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν  22.000 βιβλία που λείπουν.

Η υπηρεσία, η οποία διαχειρίζεται 10 βιβλιοθήκες σε όλη την περιοχή, αποφάσισε να δοθεί μια περίοδος χάριτος και συγκεκριμένα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ενθαρρύνοντας παράλληλα τους  αναγνώστες να επιστρέψουν στις βιβλιοθήκες.

«Μετά την πανδημία, ο αριθμός των χρηστών στις βιβλιοθήκες έχει μειωθεί σημαντικά», ανέφερε η υπεύθυνη υπηρεσιών βιβλιοθηκών Firzana Shaheen. «Δεν θέλουμε τα πρόστιμα να στέκονται εμπόδιο στην πρόσβαση των χρηστών στις βιβλιοθήκες».

Επίσης οι αναγνώστες που έχουν χάσει τα βιβλία θα απαλλάσσονται από τα πρόστιμα. Σύμφωνα με την Guardian οι μισές βιβλιοθήκες στην Αγγλία και την Ουαλία δεν χρεώνουν  ημερήσια πρόστιμα για τα καθυστερημένα βιβλία θέλοντας να επαναφέρουν τους αναγνώστες στις πόρτες τους.

ΑΠΕ

Back to top button