ΑθλητικάΚαστοριά

Ο μυστηριώδης αριθμός ”18″ για τον Α.Σ. Καστοριάς!

Ένας μυστηριώδης αριθμός εμφανίζεται κάθε φορά που παίζει τοπικά ντέρμπι ο Α.Σ. Καστοριάς…

Με κάποιο τρόπο κινούνται όλα στον αστερισμό του ”18″ και το ακόμη πιο παράδοξο είναι πως και τούτη τη χρονιά «παίζει» μανιωδώς αυτός ο αριθμός…
Δε θα σας πω όμως ακόμη τι εστί “18”, καθώς έχω ραντεβού με κάτι φίλους στο δασάκι της Μεσοποταμίας για να θυμηθούμε όταν πίναμε σφηνάκια στο διάσημο μπαρ Cactus στην ηλικία των 18. Αφήστε που οι περισσότεροι είναι φανατικοί οπαδοί της Αστραπής, ποδοσφαιρομάνα περιοχή γαρ, που «μετράει» 18 πρωταθλήματα και κύπελλα συνολικά.
Θα τρελαθώ!
Έχω πάθει ψύχωση με το “18”.
Άντε θα σας πω για τα τοπικά ντέρμπι του Α.Σ. Καστοριάς και για την εφετινή σεζόν, όπου στα πρώτα δεκάλεπτα κυριαρχεί αυτός ο αριθμός:
2015-16: Α.Σ. Καστοριάς – Άργος 18-18
2019-20: Α.Σ. Καστοριάς – Άργος 18-18
2020-21: Α.Σ. Καστοριάς – Άργος 26-18
1η Αγ.: Εθνικός – Α.Σ. Καστοριάς 12-18
2η Αγ.: Α.Σ. Καστοριάς – Άθλος 18-11
3η Αγ.: Αρετσού – Α.Σ. Καστοριάς 18-15
Και έχεις και τον 18χρονο Γιώργο Καλαϊτζίδη να βγάζει μάτια…
Νομίζεται πως κι ο ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας- Καστοριάς, τον οποίο θα φιλοξενήσει την ερχόμενη Κυριακή, πάει πίσω;
Αμ δε!
Για το Κύπελλο κόντρα στα Ιωάννινα «έγραφε» το ταμπλό 10-18 και την 1η Αγωνιστική στην Αλεξάνδρεια απέναντι στον Άθλο 18-17.
Τέλος πάντων, ας αφήσω την αριθμολαγνεία, μπάσκετ δεν παίζουν οι αριθμοί, αλλά πολλές φορές λένε την αλήθεια…
Τούτο το ξέρουν άλλωστε και οι «μπαρουτοκαπνισμένοι» τεχνικοί Γιώργος Καραταγλίδης και Ζήσης Τζιλίνης, που γνωρίζουν παράλληλα πως… τα ντέρμπι τα κερδίζουν αυτοί που τα θέλουν πιο πολύ. Σιγά να μην κοιτάξουν ότι οι «γουναράδες» μετρούν στο πρωτάθλημα 2-1 και οι «μελανόλευκοι» 0-2.
Η φόρμα στις περισσότερες των περιπτώσεων σε τέτοιου είδους παιχνίδια πάει περίπατο. Το ίδιο θα μας πει αν τον ρωτήσουμε και ο πολύπειρος με ευρωπαϊκές παραστάσεις 47χρονος Γιώργος Γιαννουζάκος, που έχει φάει με το κουτάλι ματς υψηλής επικινδυνότητας, αλλά και το σύνολο του ρόστερ του ΠΑΟΚ που προέρχεται στη συντριπτική του πλειοψηφία από περιοχές του νομού Κοζάνης. Από το γενικό αρχηγό Χάρη Χελά μέχρι τους έμπειρους Μαλιούρα, Φούφα, Ναϊπλή, Ρέπα, Παγανά, Πανίδη, τον περσινό πρώτο σκόρερ του συλλόγου γκαρντ Γιώργο Τσολάκη και το νεαρό Γκλιάνα.
Αυτά που λέτε μπασκετικοί μου φίλοι, σας χαιρετώ από τις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα και από το πανέμορφο δασάκι Μεσοποταμίας, ακούγοντας όπως προτάσσουν τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής ποντιακή μουσική!
Νίκος Καραμανλής
Kastoras Basketball

 

 

 

 

Back to top button