ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Συγκινητικές στιγμές σήμερα στο Επταχώρι – Πρώτη φορά εδώ και 60 χρόνια παραβρέθηκε υπουργός Εθνικής Άμυνας (σειρά φωτογραφιών)


Συγκινητικές στιγμές ζήσαμε σήμερα. Πρώτη φορά εδώ και 60 χρόνια παραβρέθηκε και λάμπρυνε με την παρουσία του Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο που εκτός από το κύριο και σπουδαίο έργο που επιτελεί για την αμυντική θωράκιση της χώρας,τιμά την ιστορική μνήμη. Συγκεκριμένα στο Επταχώρι τιμήσαμε το εθνικό έργο που επιτέλεσε το απόσπασμα Πίνδου με επικεφαλής τον Συνταγματάρχη Κων/νο Δαβάκη. Ήταν η πρώτη νίκη του Ελληνικού Στρατού στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του ’40 και η πρώτη ήττα του φασιστικού Άξονα. Στη  συνέχεια μεταβήκαμε στα στρατιωτικά μνήματα στην παλιά Ζούζουλη. Προσωπικά βρέθηκα πρώτη φορά μπροστά στον ιερό τάφο του πρώτου πεσόντος Έλληνα Αξιωματικού στο Έπος του ’40,του Υπολοχαγού Αλέξανδρου Διάκου από την σκλαβωμένη τότε Χάλκη.Γονάτισα και προσκύνησα,ανασκιρτώντας από συγκίνηση και πατριωτικά αισθήματα.
Αξίζουν συγχαρητήρια στην Περιφέρεια για τον συντονισμό,στους εκπαιδευτικούς για τις ουσιώδεις και τεκμηριωμένες ιστορικά ομιλίες και στην χορωδία Βασίλειος Δόϊκος για την αρμονική μουσική επένδυση. Η δε ωδή-μοιρολόϊ στους ήρωες από τις Επταχωρίτισσες γερόντισσες υπήρξε το καθηλωτικό επιστέγασμα.
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ.
ΖΗΤΩ το Έπος του ’40.
Ε λ λ ά δ α ε ν ω μ έ ν η ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΑ.

Ζήσης Τζηκαλάγιας

 

Back to top button