ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

Κάντο όπως η Ελένη Μάρκου – Μήνυμα της Ελληνίδας Κρ. Ρονάλντο: “Αγκαλιάστε το γυναικείο ποδόσφαιρο”

Η Ελένη Μάρκου που σπάει τα στερεότυπα μιλά για την καριέρα της, εκμυστηρεύεται τα όνειρά της και αποκαλύπτει πως θέλει να βοηθήσει αθλητές και αθλήτριες να φτάνουν το σώμα τους και τον τρόπο λειτουργίας τους στο 100%.
Το 2001 έκανε την εμφάνισή της στη μεγάλη οθόνη μία ταινία που διαπραγματευόταν το ποδόσφαιρο από την οπτική γωνία μίας γυναίκας! Ο τίτλος τής ήταν «Κάντο όπως ο Μπέκαμ» και διαπραγματευόταν την ιστορία μας νεαρής Ινδής που ζούσε ως Λονδίνο, είχε ως ίνδαλμα τον Βρετανό σούπερ σταρ, ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο και είχε ως όνειρο να μεγαλουργήσει με την ομάδα του σχολείου της.
Η ιστορία της Τζες μεταφέρθηκε στο Hollywood και κατά κάποιο τρόπο άνοιγε τον δρόμο, για να γκρεμιστούν οι προκαταλήψεις. Στην Ελλάδα πάντως έχουμε τη δική μας ποδοσφαιρική «ηρωίδα», η ζωή της οποίας θα μπορούσε να γίνει ταινία και να εμπνεύσει, εξαιτίας των επιτευγμάτων της. Αναφερόμαστε στην Ελένη Μάρκου, η οποία όσο θυμάται τον εαυτό της, ασχολούταν με μία μπάλα!
Το dna μιλούσε στο αίμα της. Ο πατέρας της έπαιξε ποδόσφαιρο στην Καστοριά, η ίδια όμως για να ακολουθήσει το όνειρό της έπρεπε να ακολουθήσει διαφορετικούς ατραπούς. Γιατί το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν ήταν αναπτυγμένο την εποχή που ξεκινούσε. Η πρώτη ομάδα που έπαιξε ποδόσφαιρο ήταν με αγόρια ως συμπαίκτες. Και αν στο μυαλό μας το έχουμε ως κάτι πολύ δύσκολο, για την ίδια ήταν μία εμπειρία που τη βοήθησε καθοριστικά στην εξέλιξή της, μέχρι να πάει για πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ, όπου θεωρεί, ότι άφησε μία παρακαταθήκη.
Διαβάστε όλη τη συνέντευξη της Καστοριανής διεθνούς ποδοσφαιρίστριας στον Χρήστο Κωνσταντινίδη, στο sportdog.gr

 

Back to top button