Ελλάδα

Ένας ταλαντούχος παραμυθάς από τη Σκύδρα κατακτά το Hollywood!

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ταλαντούχος παραμυθάς, που ενώ το μόνο που ήθελε ήταν να «ταξιδέψει» τους αναγνώστες του στον δικό του ευφάνταστο κόσμο, τελικά κατάφερε όχι μόνο να ξεπεράσει κάθε προσδοκία του, αλλά και να κατακτήσει το Hollywood. Ο Αντώνης Τουμανίδης από τη Σκύδρα Πέλλας, όταν ξεκίνησε να γράφει την «Αληθινή ιστορία του Πινόκιο», αν και παραμυθάς, ήταν αδύνατο να φανταστεί πως λίγους μήνες αργότερα, η ιστορία του θα ταξίδευε στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και η σκοτεινή μαριονέτα του, θα εντυπωσίαζε τόσο πολύ την Dark Universe Pictures, που θα αποφάσιζε να τη μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη.

«Η αλήθεια είναι πως δεν έχω καταφέρει ακόμα να συνειδητοποιήσω κάποια πράγματα. Είμαι ένας παραμυθάς, που έχει μοναδικό σκοπό του να μοιραστεί τη μαγεία με τον κόσμο, είτε μέσω των βιβλίων είτε μέσω του κινηματογράφου», εξηγεί ο Αντώνης Τουμανίδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και δηλώνει ευγνώμων που πίστεψαν τον παραμυθόκοσμο του, εταιρείες κολοσσοί του αμερικανικού κινηματογράφου.

Η υπόθεση της «Αληθινής ιστορίας του Πινόκιο»

Στο βιβλίο, ένας δολοφόνος κατά συρροή, με το ψευδώνυμο Τζεπέτο, τρομοκρατεί τη Νέα Υόρκη, μεταμορφώνοντας τα θύματά του σε ανθρώπινες μαριονέτες. Ο ντετέκτιβ Καρλ Μπίκλερ θα ανακαλύψε ένα βιβλίο με τον τίτλο «Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο» και θα διαπιστώσει πως το κλασικό παραμύθι είναι αληθινό και γραμμένο με αίμα.

«Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο» είναι ένα σκοτεινό παραμύθι για τον δεσμό ανάμεσα σε έναν πατέρα και τον γιο του, μια μαριονέτα η οποία το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει ένα αληθινό αγόρι, διευκρινίζει ο Αντώνης Τουμανίδης, τονίζοντας πως «η ιδέα στηρίχθηκε στο γεγονός πως ο συγγραφέας Κάρλο Κολόντι, ο “πατέρας” του Πινόκιο, αρχικά σκότωνε τη μαριονέτα- ξεψυχούσε κρεμασμένη στο κλαδί μιας βελανιδιάς. Το τέλος του κλασικού παραμυθιού διαφοροποιήθηκε μετέπειτα από τον Κολόντι. Ως εκ τούτου, επέστρεψα στη σκοτεινή αρχική εκδοχή του παραμυθιού και εμπνεύστηκα από αυτήν, ενώ ταυτόχρονα μετέφερα κομμάτι της ιστορίας στο σήμερα».

Έχει κερδίσει πάνω από 20 διεθνή βραβεία

Όπως λέει ο κ. Τουμανίδης, «Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο» ακολούθησε μια κάπως ανορθόδοξη πορεία. Αρχικά ήταν μια σύντομη ιστορία στη συλλογή παραμυθιών τρόμου «Εφιάλτες & Παραμύθια». Με αφορμή την αγάπη του κόσμου για τη συγκεκριμένη ιστορία, προχώρησε στη συγγραφή του σεναρίου στα αγγλικά.

Η διεθνής αναγνώριση του σεναρίου έφερε τη μυθιστορηματική διασκευή του. Το βιβλίο πέρα από την ιστορία του σεναρίου, περιλαμβάνει και την «Αληθινή Ιστορία του Τζεπέτο», την «Εκδίκηση του Μαριονετίστα» και τα «Χριστούγεννα του Πινόκιο».

Μέχρι σήμερα, ο Αντώνης Τουμανιδης, έχει κερδίσει πάνω από 20 διεθνή βραβεία. Ανάμεσα τους, αυτά του «Καλύτερου Σεναριογράφου» στα Κινηματογραφικά Βραβεία του Λας Βέγκας και του «Καλύτερου Σεναρίου», στα Κινηματογραφικά Βραβεία της Νέας Υόρκης.

Η πρόταση από την Αμερική και η μεταφορά της ιστορίας στη μεγάλη οθόνη

Αναφερόμενος στην αναπάντεχη πρόταση που δέχτηκε, επισήμανε πως τον βοήθησε σημαντικά ο παραγωγός Φαίδωνας Κότσιρας, ο οποίος έχει έδρα τη Νέα Υόρκη, πίστεψε στον σκοτεινό παραμυθόκοσμό του και έκανε γνωστή την «Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο» στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια, η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Tommy V Productions (Intruders, The Outpost), με ενθουσιασμό υποδέχτηκε τη διαφορετική προσέγγιση στην κλασική ιστορία της ξύλινης μαριονέτας και η Dark Universe Picture, αποφάσισε να τη μεταφέρει στον κινηματογράφο.

«Αυτή τη στιγμή, “Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο” βρίσκεται στο αρχικό στάδιο παραγωγής στην Αμερική, για τη μεταφορά της στη μεγάλη οθόνη», επισημαίνει ο ταλαντούχος συγγραφέας και αναφερόμενος στο καστ των ηθοποιών και στα υπόλοιπα στοιχεία της ταινίας, εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως έχουν «πέσει» στο τραπέζι διάφορες προτάσεις και γίνονται διάφορες συζητήσεις ως προς τους ηθοποιούς. «Η ταινία θα έχει διάρκεια σχεδόν δύο ώρες και τα γυρίσματα θα γίνουν στην Αμερική. Μεγάλη σημασία δίνεται στα οπτικά εφέ. Δίνεται βαρύτητα και στην παραμικρή λεπτομέρεια ώστε η κινηματογραφική “Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο”, να μεταφέρει στον μέγιστο βαθμό τη σκοτεινή μαγεία του βιβλίου», επισημαίνει ο κ. Τουμανίδης, ο οποίος εκτός από τον ρόλο του σεναριογράφου, συμμετέχει και στην εκτέλεση της παραγωγής.

Η ανταπόκριση και η αγάπη του κόσμου για τον «νέο» Πινόκιο, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και το βιβλίο βρίσκεται ήδη στη Β’ έκδοση. Ο Αντώνης Τουμανίδης, ήδη δουλεύει πάνω στη συνέχεια της «Αληθινής Ιστορίας του Πινόκιο». Μάλιστα, εκμυστηρεύεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως εργάζεται νυχθημερόν προκειμένου να διατηρηθεί η μαγεία ζωντανή και να σταθεί αντάξιος των προσδοκιών του κόσμου, που αγκάλιασε με τόσο αγάπη, τον ίδιο και τα δημιουργήματά του.

Μπορεί τα παραμύθια του να είναι σκοτεινά και να μην έχουν ευτυχισμένη αρχή και χαρούμενο τέλος, ωστόσο η ζωή του, όπως εξελίσσεται, σίγουρα μοιάζει μ’ ένα αισιόδοξο, φωτεινό παραμύθι με ευχάριστο και ελπιδοφόρο μέλλον.

Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

 

Back to top button