ΚαστοριάΚοζάνη

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η σήραγγα της Κλεισούρας είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για τη Δυτική Μακεδονία

Η σήραγγα της Κλεισούρας είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για τη Δυτική Μακεδονία, δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής σχετικά με τις συμβάσεις δημοσίων έργων.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε την Επιτροπή για τη σύμβαση κατασκευής της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Πτολεμαΐδας, στο τμήμα από το ρέμα Κώτουρη ως τα όρια του Νομού Κοζάνης με σήραγγα στην Κλεισούρα, με αναθέτουσα την Εγνατία Οδό.

«Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για τη Δυτική Μακεδονία, αρχικού προϋπολογισμού 57 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων», δήλωσε ο Υφυπουργός Μεταφορών.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή της νέας Επαρχιακής Οδού, μήκους 10,4 χλμ., που εντάσσεται στον οδικό άξονα Καστοριάς – Πτολεμαΐδας, στα όρια των νομών Καστοριάς και Φλώρινας και καταλήγει στα όρια του νομού Κοζάνης.

Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η επιμέρους κατασκευή:
– 4 ανισόπεδων κόμβων,
– 1 γέφυρας στο ρέμα Κώτουρη,
– 4 κάτω διαβάσεων
– 2 κτηρίων στα μέτωπα της σήραγγας, και
το πιο σημαντικό επιμέρους έργο, αυτό της σήραγγας της Κλεισούρας με μήκος 1,3 χλμ.

Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε ο Άκτωρας με μέση έκπτωση της τάξης του 16,72% και σύνολο δαπάνης του έργου τα 47,7 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και με χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου τα 3 έτη.

e-ptolemeos.gr

 

 

 

Back to top button