ΕλλάδαΚαστοριά

Με λένε Βασίλη και είμαι αλκοολικός

Με λένε Βασίλη και είμαι αλκοολικός.

Για πρώτη φορά ήπια στα 8 μου χρόνια, σε μια γιορτή στο σπίτι μας όπου θυμάμαι τον πατέρα μου να μου βάζει να πιω σε ένα μικρό ποτηράκι κρασί. Μου άρεσε αυτό που ένιωσα. Μου άρεσε να κάθομαι με τους μεγάλους και να πίνω, από το να παίζω με τα αδέλφια μου στην αυλή του σπιτιού μας. Έκτοτε το ποτό με συνόδευε στις εξόδους με τους φίλους μου, όπου ενώ εκείνοι έπιναν καφέ ή αναψυκτικό εγώ έπινα μπύρα. Το αλκοόλ μου έπαιρνε το φόβο, την ντροπή και μου έδινε θάρρος και δύναμη. Η συχνότητα και η ποσότητα που έπινα σταδιακά αυξανόντουσαν και είχα ήδη αρχίσει να έχω προβλήματα όχι μόνο με την οικογένεια μου, αλλά και με τους γύρω μου. Έχανα τον έλεγχο, μεθούσα και έκανα φασαρίες. Την επόμενη μέρα, τις περισσότερες φορές, δεν θυμόμουν τίποτα.

Όταν γνώρισα τη γυναίκα μου και δημιούργησα τη δική μου οικογένεια, το σίγουρο είναι πως είχα ήδη μπει στην καθημερινή πόση. Ο εφιάλτης είχε ξεκινήσει! Έπινα από το πρωί, είχα συνέχεια εκρήξεις θυμού και οργής, γινόμουν βίαιος. Κάθε φορά που η γυναίκα μου έπαιρνε τα παιδιά και έφευγε από το σπίτι, της υποσχόμουν πως δεν θα έπινα ξανά. Ήταν όμως μια υπόσχεση που δεν μπορούσα να κρατήσω και αυτό το γνωρίζαμε καλά και οι δυο μας. Μέχρι που κάποια στιγμή έφυγε οριστικά. Και τότε έμεινα μόνος. Εγώ και το ποτό!
Ξεκίνησα να πίνω σε 24ωρη βάση και όπως ήταν αναμενόμενο δεν άργησε να έρθει και η ώρα του εγκλεισμού μου σε ψυχιατρική κλινική. Δεν υπήρξε όμως θεραπεία ή εγώ δεν ήμουν έτοιμος να δεχτώ την οποιαδήποτε θεραπεία. Ξανάρχισα να πίνω ώσπου έφτασα σε τέλμα ή όπως συνηθίζεται να λέγεται <<έπιασα πάτο>> .<<Πατωμένος>> λοιπόν έφτασα στους Α.Α. και η ζωή μου όσο απίστευτο κι αν φαίνεται άλλαξε ριζικά! Μέχρι σήμερα δεν έχω ξαναπιεί, είμαι 8 χρόνια καθαρός! Είμαι πλέον υγιής και χαρούμενος! Έχω ξανά πίσω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, έχω την δουλειά μου, έχω φίλους, έχω δίπλα μου ανθρώπους που τους αγαπώ, αλλά προπάντων ανθρώπους που με αγαπούν και εκείνοι! Είμαι βαθύτατα ευγνώμων στο πρόγραμμα των Α.Α.! Ξέρω πολύ καλά ότι μόνος μου δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω. Χάρη στους Α.Α. έμαθα ότι μπορώ να ζω χωρίς να χρειάζεται να πίνω, έμαθα να παραδέχομαι τα λάθη μου και τις αδυναμίες μου! Χάρη στους Α.Α. είμαι ζωντανός και έχω τη ζωή μου πίσω!!!

ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ

ΟΜΑΔΑ ΑΛΚΟΟΛΙΚΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Λεωφόρος Κύκνων, Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο (ΔΗ.ΝΑ.Κ.)

Στρατόπεδο (πρώην Μηχανικού) στην είσοδο της Πόλης

Κάθε Σάββατο στις 8:00 μ.μ – 9:15 μ.μ.

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Τηλεφωνικά: 6983390754 & 6909160907

Back to top button