ΕλλάδαΚόσμος

Κρατούμενος επί έξι ώρες στη Σμύρνη ο Απόστολος Τζιτζικώστας!

Σε μία πρόκληση χωρίς προηγούμενο προχώρησαν οι αρχές της Τουρκίας στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr τις τελευταίες έξι ώρες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ήταν κρατούμενος στο λιμάνι της Σμύρνης από τις τουρκικές αρχές με διάφορες προφάσεις, αλλά χωρίς ουδεμία επίσημη απάντηση.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο Απόστολος Τζιτζικώστας έφτασε στην Σμύρνη με το πλοίο «Smyrna di Levante» που εδώ και λίγο καιρό ενώνει τη Θεσσαλονίκη με την πόλη των τουρκικών παραλίων προκειμένου να

για να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM), ωστόσο βρέθηκε κρατούμενος χωρίς καμία αιτία.

Την ώρα που πάτησε το πόδι του στο λιμάνι της Σμύρνης, οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν να του επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα και τον κράτησαν επί έξι ώρες σε ένα γραφείο!

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο, που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΥΠΕΞ που με απανωτά υπομνήματα προσπαθούσε να λάβει εξηγήσεις και φυσικά να απελευθερώσει τον κ. Τζιτζικώστα.

Μάλιστα, το makthes.gr γνωρίζει πως υπάρχει κινητοποίηση και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ανώτατο επίπεδο, καθώς και προξενικών αρχών.

Ο κ. Τζιτζικώστας βρίσκεται ακόμα στην Τουρκία απ’ όπου αναμένεται να επιστρέψει αργά το βράδυ, ενώ η Γενική Συνέλευση πιθανότατα θα αναβληθεί.

makthes.gr

 

Back to top button