Ελλάδα

Λαζάνια με κεφαλοτύρι και σπαράγγια

Υλικά συνταγής

  • 20 φύλλα λαζάνια πράσινα (ή λευκά, αν προτιμάτε)
  • 500 γρ. σπαράγγια τρυφερά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1.200 ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
  • 200 γρ. πικάντικο κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 100 γρ. φέτα κομματιασμένη
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τα σπαράγγια και τα ζεματίζετε 3΄σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε στα τρία. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τα σπαράγγια και τα ανακατεύετε μέχρις ότου σοταριστούν.
  2. Στο μεταξύ ανακατεύετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα και ετοιμάζετε μια μπεσαμέλ. Προσθέτετε στην μπεσαμέλ το κεφαλοτύρι και τη γραβιέρα, τα αυγά χτυπημένα, λίγο πιπέρι και στα σπαράγγια, το ζαμπόν, τη φέτα και τον μαϊντανό.
  3. Σε ένα μακρόστενο ταψάκι ρίχνετε λίγη μπεσαμέλ, κατόπιν στρώνετε 4 λαζάνια και βάζετε και λίγο από το μείγμα των σπαραγγιών. Από πάνω προσθέτετε πάλι λίγη μπεσαμέλ, λαζάνια και σκορπίζετε μερικά σπαράγγια. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, ρίχνοντας από πάνω μπεσαμέλ. Ψήνετε τα λαζάνια στο φούρνο στους 200ο C 40΄-45΄.

icookgreek.com

Back to top button