Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Τι προβλέπει η αναβάθμιση-εξωραϊσμός της γυρολιμνιάς κόστους 2,2 εκ. €

Διαβάσαμε χθες το δελτίο τύπου σύμφωνα με το οποίο ξεκινούν άμεσα εργασίες για την Αναβάθμιση-Εξωραϊσμό του εσωτερικού παραλιμνίου. Μια εξέλιξη άκρως ενδιαφέρουσα και αναγκαία,  θα τη χαρακτηρίζαμε, από την στιγμή που η δημοφιλέστερη διαδρομή της περιοχής μας για ντόπιους και επισκέπτες, έχει καταντήσει μαρτύριο (είτε με το ΙΧ  είτε με το  ποδήλατο) λόγω της κατάστασης του οδοστρώματος.
Αναρωτηθήκαμε λοιπόν, ποιες είναι εκείνες οι εργασίες που προβλέπονται να εκτελεστούν το προσεχές διάστημα. Εργασίες με σημαντικό κόστος, από την στιγμή που αναφερόμαστε σε μια διαδρομή μόλις  10km.

Ψάξαμε και βρήκαμε την Διακήρυξη του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού, στην οποία υπάρχει η Τεχνική Εκθεση και ο Προϋπολογισμός.

Θεωρώντας προφανή την ανάγκη για σεβασμό στο περιβάλλον (χλωρίδας-πανίδας περιοχής), θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ θετικό για εκείνους που απολαμβάνουμε τον γύρο της λίμνης, όλες τις εποχές του χρόνου. Ακόμα πιο όμορφη εντύπωση και για τους χιλιάδες επισκέπτες που περνούν από εκεί.
Πόσες και ποιες  αποφάσεις για το κυκλοφοριακό θα μπορούσαν να παρθούν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο πιστεύουμε πως θα επιφέρει, τελικά, την τεράστια αλλαγή σε αυτά τα ονειρικά 10 km!

aboutkastoria.gr

 

2.200.000 ευρώ για την αναβάθμιση της γυρολιμνιάς

 

Back to top button