Καστοριά

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου στη συνάντηση με τον νέο πρέσβη του Ισραήλ

Ως Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ της Βουλής είχαμε συνάντηση με τον νέο Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, κ. Noam Katz.

Είχαμε την ευκαιρία να έχουμε μια εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση για τις διμερείς σχέσεις που οφείλουν να βασίζονται στη φιλία και στον αμοιβαίο σεβασμό.

Από την πλευρά μου, αφού καλωσόρισα και ευχήθηκα στον κ. Katz καλή θητεία στη χώρα μας, τόνισα τη σημασία της ενδυνάμωσης της συνεργασίας των χωρών μας σε πολλούς τομείς με έμφαση την οικονομία, την ενέργεια, τον τουρισμό, το περιβάλλον αλλά και την σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή.

Σε αυτό το δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον τόνισα την αναγκαιότητα σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την αναγκαιότητα διπλωματικών πρωτοβουλιών για την λήξη του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου, την αποτροπή των αναθεωρητικών πολιτικών από την Τουρκία, τη σημασία της συνέχισης της πρωτοβουλίας 3+1 για την προώθηση εκ νέου της δημιουργίας του αγωγού east med, την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ προς όφελος των δύο λαών και το δικαίωμα όλων στην ασφάλεια και την ειρήνη.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

 

 

Back to top button