ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Το πρόγραμμα των εορτασμών παρουσία της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα γίνουν στην Καστοριά οι εορταστικές εκδηλώσεις για την γιορτή του πολιούχου Αγίου Μηνά και για τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.

Ο εορτασμός θα ξεκινήσει στις 7:00 με Όρθρο και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Αγίου Μηνά Καστοριάς. Στις 10:00 θα γίνει Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου, από το Ναό Αγίου Μηνά μέχρι τον Μητροπολιτικό Ναό.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα φτάσει στις 11 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, όπου θα γίνει Δοξολογία και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας και, αμέσως μετά, θα παραστεί σε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στην Πλατεία Μακεδονομάχων, όπου θα καταθέσει στεφάνι.

Στις 12:00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η παρέλαση στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, στην οποία θα λάβουν μέρος οι Ανάπηροι και θύματα Πολέμου, τμήμα τοu Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Ν. Καστοριάς,  Μαθητές και μαθήτριες της Α’θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης, Οδηγοί και Πρόσκοποι, Τοπικοί Πολιτιστικοί και Κοινωνικοί Σύλλογοι, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς και Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συνοδεία της Στρατιωτικής Μουσικής της 9ης  Ταξιαρχίας. Tην κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Στις 7:30 το βράδυ, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και Τοπικών Αρχών, , θα γίνει η ανακήρυξη της Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμη Δημότη Καστοριάς.

ertnews.gr

Back to top button