ΓούναΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Aλέξανδρος Κωτούλας: Από τις γούνες της Καστοριάς και τα μπαούλα της Louis Vuitton στο Παρίσι, στο HAK Studios [εικόνες]

«Ο ντουλαμάς έχει την τέχνη του χειροποίητου, τον πλούτο της Καστοριάς από τον προηγούμενο αιώνα»

ΚΑΤΕΡΙΝΑ Ι. ΑΝΕΣΤΗ

Νιώθει ευτυχής πίσω από την ραπτομηχανή. Καταδιώκεται από τελειομανία και επιλέγει τα χειροποίητα. Ο Αλέξανδρος Κωτούλας μεγάλωσε σε οικογένεια γουναράδων στην Καστοριά, εργάστηκε στη Louis Vuitton στο Παρίσι και τώρα από την Πλάκα δημιουργεί τη δική του σειρά δερμάτινων αξεσουάρ και κεραμικών.

Τα πάντα πρέπει να τα αγγίξει με το χέρι του, να τα συλλέξει, να τα ενώσει, τα ράψει, να τους δώσει μορφή. Είτε βρίσκεται στο Παρίσι, στη Louis Vuitton στο τμήμα δερμάτινων ειδών και δη στη δημιουργία των μεγάλων μπαούλων, είτε μαζεύει αμπελόφυλλα από την Πελοπόννησο για τις μαγειρικές του, είτε υφαίνει στον αργαλειό απίστευτα έργα με ρετάλια από δέρματα της Louis Vuitton, είτε κάθεται στην ραπτομηχανή του στην Πλάκα και φτιάχνει μοναδικά δερμάτινα αξεσουάρ της καθημερινότητας, ή πολύτιμα χαλιά και μεξιλάρες με υφές πολύτιμων υλικών, ο Αλέξανδρος Κωστούλας των HAK Studios έχει τον δικό του τρόπο και κώδικα στο χώρο της μόδας.
Διαβάστε όλο το άρθρο στο iefimerida.gr

 

 

 

Back to top button