Κόσμος

Φορητό πικάπ για δημιουργία δίσκων βινυλίου από παιδιά

Αν και ο δίσκος μουσικής θεωρείται από πολλούς είδος που ανήκει στο παρελθόν, η σουηδική εταιρεία Teenage Engineering βάζει εκ νέου το βινύλιο στη ζωή των παιδιών. Συνεργαζόμενη με τον ντιζάινερ και καλλιτέχνη ήχων Yuri Suzuki, παρουσίασε φορητό πικάπ για τις μικρές ηλικίες που επιτρέπει τη δημιουργία δίσκων βινυλίου.

Με το PO-80, το οποίο στην ουσία είναι ένα DIY «εργοστάσιο δίσκων», τα παιδιά μπορούν, υπό την επίβλεψη ενηλίκων, να τυπώνουν και να παίζουν τους δικούς τους δίσκους. Ο συνδυασμός πορτοκαλί και λευκού χρώματος το κάνει πιο φιλικό στις μικρές ηλικίες· περιλαμβάνει βραχίονα κοπής με κοπτική βελόνη για την εγχάραξη ήχου σε πεντάιντσους δίσκους βινυλίου, βραχίονα για αναπαραγωγή ήχου και χάρτινες θήκες αλλά και ετικέτες για το κέντρο του κάθε δίσκου σε σχήμα λουλουδιού.

Η συνάντηση της Teenage Engineering με τον Yuri Suzuki έγινε πριν δέκα χρόνια, όταν ο γεννημένος στο Τόκιο καλλιτέχνης ήταν freelancer στο στούντιο της εταιρείας στη Στοκχόλμη. Από την αρχή, θέλησαν να δημιουργήσουν παιχνιδιάρικα μουσικά γκάτζετ και προέκυψε το PO-80

Δείτε τη φωτογραφία εδώ

AΠΕ

Back to top button