Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Η Μητρόπολη Καστοριάς διαψεύδει δημοσίευμα (φωτογραφίες – δημοσίευμα)

Μετά ἀπό δημοσίευμα ἀθηναϊκῆς ἐφημερίδος, πού ἔγινε προφανῶς ἀπό λάθος πληροφόρηση, καί στό ὁποῖο ἀναφέρεται τό ὄνομα τοῦ Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου καί ἀφορᾶ τήν ἐπίσκεψη τῆς Προέδρου τῆς Δημοκρατίας στήν Καστοριά καί ἰδιαιτέρως τήν ὑποδοχή της ἀπό τόν Μητροπολίτη στά προπύλαια τοῦ Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Κοιμήσεως Θεοτόκου γιά τήν ἐπίσημη δοξολογία τῶν Ἐλευθερίων τῆς πόλεως (11.11.2022), δημοσιεύουμε κατωτέρω τήν φωτογραφία πού ἀποτυπώνει μέ ἀκρίβεια τό γεγονός. Ἡ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας ἔκανε τόν σταυρό της, ἀσπάσθηκε τό Εὐαγγέλιο καί ἡ ὅλη στάση της στόν Ἱερό Ναό ἦταν ἄψογη.
Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς

——————————————————————————————

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

——————————————————————————————-

ΑΠΟΨΕΙΣ

Την πληρώνει ακριβά η Ν.Δ.

Στη φωτογραφία που βλέπετε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στέκεται διστακτική μπροστά στο ιερό Ευαγγέλιο το οποίο της προτείνει κατά πρόσφατη μετάβασή της στην ακριτική Καστοριά ο τοπικός μητροπολίτης Καλλίνικος. Αποφεύγει να το ασπαστεί.

  • Του ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ

Αυτόπτες μάρτυρες, αξιωματούχοι της πόλεως τους οποίους ερωτήσαμε σχετικώς για να μην αδικήσουμε την Πρόεδρο, μας είπαν ότι στη θέα του ιερού κειμένου σταυροκοπήθηκε βιαστικά μια δυο φορές, αλλά απέφυγε να έρθει σε… επαφή μαζί του. Μη… μολυνθεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυρία Σακελλαροπούλου δείχνει την απέχθειά της προς το ιερό Ευαγγέλιο.

Το έχει ξανακάνει στη Μητρόπολη Αθηνών, κάνοντας έξαλλο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Και αυτό παρά το γεγονός ότι, προκειμένου να ορκιστεί στο αξίωμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, αναγκάστηκε να ορκιστεί στο ιερό Ευαγγέλιο και να θέσει την παλάμη της επί αυτού. Για την εξουσία κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις της συνειδήσεώς της. Τόσο ιδεολόγος.

Το πρόβλημα για την αρχηγό του κράτους δεν είναι οι πεποιθήσεις της για τη θρησκεία και την Ορθοδοξία. Το αληθινό πρόβλημα είναι ότι έχει ελάχιστη επαφή με την ελληνική Ιστορία. Και δεν γνωρίζει τη σημασία που είχε το ιερό Ευαγγέλιο στους εθνικούς μας αγώνες. Πόσο δυνάμωνε το φρόνημα του λαού. Θεωρεί έτσι ότι έχει την ελευθερία και την πολυτέλεια να το περιφρονεί σε δημόσια θέα, νομίζοντας ότι έτσι κάνει δημόσια επίδειξη της ανεξιθρησκίας της.

Θεωρεί επίσης όποιον της κάνει κριτική γι’ αυτό το θέμα και άλλα παρεμφερή ως κακόπιστο και έχει αποφασίσει ότι θα εξαντλήσει τη θητεία της κάνοντας επίδειξη αναισθησίας στις υποδείξεις που κατά καιρούς τής γίνονται. Και ότι από τη στιγμή που δεν εκλέγεται από τον λαό, δεν έχει σημασία τι γράφει ο Τύπος. Τα πράγματα όμως για τη «Μεγάλη» (έτσι την αποκαλούν οι συνεργάτες της) δεν είναι ακριβώς έτσι. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη έπειτα από υπόδειξη του στενού της φίλου, υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Έπεσε βαθιά σιωπή

Ο,τι κάνει κατά τη διάρκεια των επισκέψεών της στην επικράτεια προφανώς δεν το πληρώνει σε πολιτικό κόστος η ίδια, αλλά το πληρώνει προσωπικά ο πρωθυπουργός. Η Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα της οποίας υπήρξε επιλογή. Κάθε φορά, λοιπόν, που η κυρία Πρόεδρος, συγχωρήστε μου την ακρότητα, στέκεται σαν χάννος μπροστά από το ιερό Ευαγγέλιο και δεν το προσκυνά, η Νέα Δημοκρατία χάνει επιρροή στο εκλογικό σώμα. Κάθε φορά που η κυρία Πρόεδρος ακούει τον εθνικό ύμνο και έχει τα χείλη της σφραγισμένα, αρνούμενη να τον τραγουδήσει μαζί με άλλους (συνέβη στον Αγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη), η Νέα Δημοκρατία χάνει επιρροή στο εκλογικό σώμα. Οι αξίες που φέρει μέσα του κάθε πατριώτης πολίτης αυτής της χώρας δεν διαγράφονται επειδή κάποιος ή κάποια το θέλει.

Κάθε φορά που η Πρόεδρος δεν καταλαβαίνει ότι τα ιερά κείμενα είναι συνδεδεμένα με μοναδικές στιγμές της ελληνικής Ιστορίας και δεν είναι απλώς θρησκευτικά κείμενα, χιλιάδες κόσμος απορεί με ποια κριτήρια αυτός ο άνθρωπος επελέγη για αρχηγός της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κοιτάξτε, σας παρακαλώ, τη φωτογραφία από την Καστοριά! Κοιτάζει το Ευαγγέλιο, του χαμογελάει ειρωνικά και αρνείται να το πλησιάσει. Δεν της είπε κανείς ότι στο ιερό Ευαγγέλιο όρκιζε τους άνδρες του ο Παύλος Μελάς πριν από κάθε μάχη του Μακεδονικού Αγώνα; Δεν της είπε κανείς ότι με το ιερό Ευαγγέλιο στα χέρια στρατολογούσε άντρες στην Εθνική Αντίσταση ακόμη και ο συνεργάτης του Βελουχιώτη παπα-Ανυπόμονος στα βουνά της Στερεάς Ελλάδος; Δεν της είπε κανείς ότι αυτοί που κήρυξαν την έναρξη της Επανάστασης του 1821 ορκίστηκαν στου Χριστού την πίστη την αγία για την απελευθέρωση του έθνους; Δεν της είπε κανείς ότι ο άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη, στον οποίο απαξίωσε να κάνει αναφορά στη δήλωσή της, είναι ταυτισμένος με την ιστορία της πόλης και τιμάται ακόμη και από την Αγγλικανική Εκκλησία και τους οπαδούς του Λούθηρου;
Μόνο βιβλία για εξαιρετικές φιλελεύθερες δικαστίνες από τις ΗΠΑ ξέρει να προλογίζει;

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Να βρεθεί ο εντολέας

Αυτά στις μέρες μας και άλλα πολλά τα γνωρίζει ακόμη και ένα μικρό παιδί. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει, η θρησκεία είναι μέρος της εθνικής μας ταυτότητας. Και τα ιερά κείμενα ήταν πάντοτε παρόντα στις πιο συγκλονιστικές στιγμές της ελληνικής Ιστορίας. Γι’ αυτό, παρά τη λυσσώδη μάχη που έδωσαν μεταπολιτευτικά οι επαγγελματίες της ουδετεροθρησκείας, κανένα κόμμα δεν κατάφερε, ακόμη κι αυτός ο αριστερός
ΣΥΡΙΖΑ, να απαλείψει από το Σύνταγμά μας το άρθρο που παραπέμπει στην Αγία ομοούσιο και αδιαίρετη Τριάδα. Γι’ αυτό και η ίδια η Πρόεδρος απέτυχε στην απόπειρά της να ορκιστεί με πολιτικό όρκο στο Κοινοβούλιο.

Αντιλαμβανόμαστε βεβαίως ότι είναι προτιμότερο για τη «Μεγάλη» να επισκέπτεται ένα οινοποιείο και να απολαμβάνει μια ωραία Μαλαγουζιά του αγαπητού φίλου Βαγγέλη Γεροβασιλείου στη Θεσσαλονίκη αντί να παρίσταται στην τελετή έπαρσης της σημαίας στον Λευκό Πύργο για την απελευθέρωση της πόλεως το 1912. Τι σημασία έχει η Ιστορία μπροστά σε μια εκδρομή στην Επανομή; Αντιλαμβανόμαστε ότι αρνείται να πλησιάζει στο ιερό Ευαγγέλιο γιατί έτσι κολακεύεται ότι είναι φιλελεύθερη. Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν περνάει καλά στις παρελάσεις επιθεωρώντας αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Πιο καλά να παίζει με το κινητό της. Δεν το αντιλαμβάνεται όμως ο ελληνικός λαός.

Γι’ αυτό και η κυρία Σακελλαρόπουλου είναι η Πρόεδρος με τη χαμηλότερη δημοτικότητα από καταβολής θεσμού. Η ίδια αποδίδει την έλλειψη συμπάθειας προς το πρόσωπό της στον πόλεμο… φθοράς που της κάνουμε εμείς τα μέσα ενημέρωσης, που υποτίθεται ότι δεν τη συμπαθούμε, λες και τη γνωρίζαμε από χθες. Επειδή, μάλιστα, δεν τολμά να τα πει η ίδια αυτά, ζητά από τον φίλο μου τον Σταύρο από το Ποτάμι να τα λέει στις τηλεοράσεις.

Ας κοιτάξει ξανά τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε. Μια χαρά πόλεμο φθοράς κάνει η ίδια στον εαυτό της. Μια χαρά πόλεμο φθοράς κάνει στην παράταξη που την εξέλεξε. Περισσεύει ο Τύπος.

newsbreak.gr

 

 

 

 

Back to top button