ΕλλάδαΚαστοριά

Μητροπολίτης Συμεών: Ο πατέρας Αντώνιος είχε αρνηθεί την εποπτεία

Η πρώτη ανεπίσημη αντίδραση από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Λίγες ώρες μετά τα όσα είπε ο πατέρας Αντώνιος στον Alpha χωρίς ωστόσο να δίνει απαντήσεις για τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν ασέλγεια και ξυλοδαρμούς σε βάρος ανηλίκων ήρθε και η πρώτη ανεπίσημη αντίδραση από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, σε επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφο του Alpha υποστήριξε πως η «Κιβωτός του Κόσμου» δεν υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, είναι Ιδιωτική Δομή και δεν είναι υπό την εποπτεία της. Παράλληλα προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα δήλωσε πως κατά το παρελθόν όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επιχείρησε να βοηθήσει τον πατέρα Αντώνιο με κάποιου είδους εποπτεία, ο τελευταίος αρνήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι στις πρώτες του δηλώσεις μετά τις καταγγελίες για ασέλγεια και ξυλοδαρμούς σε βάρος ανηλίκων στην Κιβωτό του Κόσμου προχώρησε ο πατέρας Αντώνιος ο οποίος είναι και αυτός που ίδρυσε τον φορέα χωρίς ωστόσο να δίνει απαντήσεις επί της ουσίας των καταγγελιών.

«Να σας πω ότι είμαι πολύ θλιμμένος και στενοχωρημένος με όλα αυτά που ακούω γιατί έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας 25 χρονια στο παιδί που είναι σε ανάγκη και κίνδυνο» είπε αρχικά μιλώντας στον Alpha. Υποστήριξε, δε, ότι τις καταγγελίες «εμείς τις μάθαμε από δημοσίευμα, δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο».

«Αυτό που μπορώ να σας πω και που το έχω αναφέρει σε πολλές συνεντεύξεις είναι ότι εμείς έχουμε και φιλοξενούμε παιδιά που δεν είναι τα συνηθισμένα, είναι παιδιά από παραβατικές οικογένειες, που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, που δεν ήξεραν από όρια, που θέλουν να παραβατούν. Η Κιβωτός με όλο το εξειδικευμένο προσωπικό τους παιδαγωγούς και τους ψυχιάτρους το πρώτο που κάνουμε είναι να προστατεύουσουμε το τραύμα της ψυχής των παιδιών αυτών από την απώλεια του φυσικού τους γονιού και αυτό είναι που πολλές φορές δεν μπορούν να συγχωρέσουν σε εμάς που ασχολούμαστε και πήραμε τη θέση αυτή» πρόσθεσε ο πατέρας Αντώνιος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο πατέρας Αντώνιος είπε ότι «δεν ξέρουμε το όνομά του (σ.σ. του παιδιού που έκανε την καταγγελία), το επίθετό του. Έχουμε πάρει τηλέφωνο και ζητήσαμε περισσότερα στοιχεία αλλά δεν έχουμε απάντηση» προσθέτοντας επίσης ότι «όχι, δεν με κάλεσε κανείς (σ.σ. για την υπόθεση)».

Συνέχεια στο protothema.gr

 

 

 

Back to top button