Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου – Ραγδαίες εξελίξεις: Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Έρευνα και από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος για την «Κιβωτό του Κόσμου». Ο επικεφαλής της Χαράλαμπος Βουρλιώτης βάζει στο “μικροσκόπιο” τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της δομής, στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων που θα διαπιστωθεί ότι ασχολούνταν με.τη διαχείριση των οικονομικών της Κιβωτού.

Αναζητείται εάν αυτά τα πρόσωπα έβαλαν το χέρι στα ταμεία της δομής, παίρνοντας χρήματα που κατέληξαν στη δική τους τσέπη. Χρήματα της δομής που προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις και το υστέρημα απλών πολιτών προς τα παιδιά της Κιβωτού.

Ή Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ελέγξει τη νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των προσώπων αυτών, με πρώτο ενδεχόμενο αδίκημα την υπεξαίρεση από τα ταμεία της δομής.

Για όλους τους ελεγχόμενους, θα ανοιχθούν τραπεζικοί τους λογαριασμοί και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από εγκληματικές πράξεις.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη – Ντίνα Τσουκαλά/ertnews.gr

Back to top button