ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

ΕΠΣ Καστοριάς: Πρακτική εξάσκηση της σχολής προπονητών UEFA D

Πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Κάστορα στη Χλόη η πρακτική εξάσκηση απόκτησης διπλώματος UEFA D, με την συμμετοχή 18 προπονητών και υπευθύνων λειτουργίας ακαδημιών του ποδοσφαίρου.

Την ευθύνη της οργάνωσης και λειτουργίας της δράσης στην ΕΠΣ Καστοριάς όπως και όλων των σχολών UEFA D, είχε ο Grassroots Manager της Ε.Π.Ο, Κος Σίσκος Χρήστος.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριάς , Δημήτριος Τριανταφύλλου, τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΣ, η γραμματέας της Ένωσης, Τραϊανή Μακρίδου, το προπονητικό team των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Καστοριάς, Μάκης Βελλίδης και Σταύρος Ευαγγελίδης, ο πρόεδρος της ομάδας και των ακαδημιών του ΚΑΣΤΟΡΑ, Σταύρος Μπαχαδέρογλου, καθώς και γονείς παιδιών που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά θέματα όπως:

Η Οργάνωση και Διοίκηση ενός αθλητικού Σωματείου και Ακαδημίας.

Η Ψυχολογία και η Παρακίνηση των νέων παιδιών προς τον αθλητισμό.

Ο Κώδικας Συμπεριφοράς και ο ρόλος των γονέων στον αθλητισμό.

Οι Κανονισμοί των αναπτυξιακών ηλικιών.

Η Δημιουργία σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος εντός του Σωματείου.

Οι σχολές UEFA D, εντάσσονται στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο της Ε.Π.Ο. «Μπάλα Παντού», και θα λειτουργήσουν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας (ΕΠΣ) και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική για έναν τουλάχιστον εκπρόσωπο κάθε ακαδημίας και ομάδας, καθώς η κατοχή πιστοποιητικού UEFA D θα αποτελεί ένα από τα κριτήρια ελέγχου λειτουργίας και κατάταξης των ακαδημιών που θα θεσπιστούν από την Ομοσπονδία.

sentranews.gr

 

 

Back to top button