ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Η Ξένια Γουδή για τη χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δήμου Καστοριάς

Σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα τον κάθε καλλιτέχνη που υπάρχει και συγκεκριμένα τον κάθε ερμηνευτή – τραγουδιστή όμως αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια ΚΑΙ στην Καστοριά στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, θα έλεγα πως δεν το εγκρίνω απόλυτα για τους εξής, σαφείς λόγους.
Ο Δήμος δαπανώντας (απ’ ότι έχω ακούσει) πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά, καλεί επώνυμους καλλιτέχνες ή μουσικά σχήματα, με σκοπό να διασκεδάσουν τον κόσμο καλωσορίζοντας τα Χριστούγεννα. Και εννοείται πως πολύ καλά κάνει!
Για να νιώσουμε όμως Χριστούγεννα και να μπούμε σε αυτό το όμορφο και γιορτινό κλίμα, η μουσική και τα τραγούδια που ερμηνεύονται και ακούγονται, θα έπρεπε _ κατ’ εμέ_ να είναι χριστουγεννιάτικα.
Να ζητείται δηλαδή εξ αρχής από τους καλλιτέχνες να παρουσιάζουν το ανάλογο ρεπερτόριο.
Υπάρχει ένας ολόκληρος επιπλέον χρόνος 364 ημερών για να ερμηνεύουν τα δικά τους κομμάτια σε πολλών ειδών συναυλίες, εκδηλώσεις και σκηνές. Ροκ, ποπ, έντεχνα, λαϊκά και πολλά πολλά άλλα είδη που ο καθένας κιόλας ανάλογα με το είδος της αρεσκείας και της προτίμησης του μπορεί να πάει να τους παρακολουθήσει και να τους απολαύσει.
Σε μια τέτοια εκδήλωση όμως που είναι άκρως θεματική και αφορά όλους μας…μικρά παιδιά, έφηβους, ενήλικες, υπερήλικες…επιμένω πως η μουσική και τα τραγούδια θα έπρεπε και θα ταίριαζε να είναι χριστουγεννιάτικου χαρακτήρα. Και γνωρίζετε πολύ καλά πως υπάρχει πληθώρα τέτοιων κομματιών, ξένων και ελληνικών και πολλών επίσης ειδών, που καταφέρνουν να διασκεδάζουν μια ζωή τώρα μικρούς μεγάλους.
Στο εξωτερικό αυτή είναι η τακτική και αυτήν θα έπρεπε να εφαρμόζεται και εδώ μια μέρα σαν κι αυτήν. Όμορφα θεάματα εξίσου διασκεδαστικά μα πάνω απ’ όλα γιορτινά και
Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Γ Ε Ν Ν Ι Α Τ Ι Κ Α.
Δεν είναι ανάγκη πια να μεταμορφώνουμε σε μπουζούκια την οποιαδήποτε μουσική σκηνή σε αυτή τη χώρα.
Ας διατηρήσουμε όσο ακόμα μπορούμε την παράδοση και ας μην τα αλλοιώνουμε όλα γύρω μας.
Το βλέπετε. Δεν βοηθάει…

Back to top button