ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Η 25η Νοέμβρη είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην προσπάθεια για την εξάλειψη της έμφυλης βίας. Φέτος, για αυτή την ημέρα, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς επέλεξε να συνεργαστεί με τα σχολεία του Δήμου που απευθύνονται σε ενήλικο πληθυσμό και στο εκπαιδευτικό προσωπικό τους. Πιο συγκεκριμένα, θα συμμετέχουν: το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, το Εσπερινό Γυμνάσιο, το Εσπερινό Γενικό Λύκειο και το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο.
Στην εκδήλωση θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό που αφορά στην έμφυλη βία και θα περιλαμβάνει τα εξής:
Γνωριμία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς και το Δίκτυο της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων
Προβολή του πέμπτου επεισοδίου του πρώτου κύκλου της σειράς της ΕΡΤ2 «Επικίνδυνες», με τίτλο «Επικίνδυνες Καθημερινά»
Συζήτηση
Το συγκεκριμένο επεισόδιο διαπραγματεύεται τον σεξισμό, τη διάκριση δηλαδή που λαμβάνει χώρα με βάση το φύλο και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο πάνω στον οποίο καλλιεργείται η έμφυλη βία.
Ευχαριστούμε θερμά τις διευθύντριες των σχολείων κα Γεωργίου Μαρία, κα Μουστάκα Μαρία, κα Σαμαρά Δήμητρα και τον διευθυντή κ. Παπαδόπουλο Γεώργιο για την έμπρακτη υποστήριξη της δράσης ευαισθητοποίησης του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών δήμου Καστοριάς.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, στις 18:30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Σκαπέρδειο Δημοτικό Μέγαρο Καστοριάς

Back to top button