Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

Τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου της Δυτικής Μακεδονίας τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης Γιώργος, η αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κα. Κοζατσάνη Δέσποινα, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της διαχειριστικής αρχής του προγράμματος ΕΣΠΑ Δυτικής Μακεδονίας κ. Παπαδόπουλος Ιωάννης, ο πρόεδρος του ΠΤΑ κ. Μαυροματίδης Δημήτρης και ο συντονιστής της Δομής RIS κ. Μαχαιράς Βασίλης.
📍Αποφασίστηκαν οι τελικές διαδικασίες για την σύσταση της επιχειρηματικής ενεργειακής κοινότητας Δυτικής Μακεδονίας. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί εναρκτήρια συνέντευξη τύπου και δράσεις δημοσιότητας του εγχειρήματος.
📍Αποφασίστηκε Δέσμη προτεινόμενων μέτρων ενίσχυσης των υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το επόμενο διάστημα στοχευμένα τα 4 επιμελητήρια θα αναλάβουν πρωτοβουλίες διεκδικώντας από τους αρμόδιους υλοποίηση των προτάσεων τους.
📍Τέλος κατά την συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης ανέφερε τα αισιόδοξα και πολύ θετικά αποτελέσματα της αποστολής στις ΗΠΑ, ανέλυσε τις δυνατότητές επιχειρηματικών συμφωνιών και ζήτησε από τα Επιμελητήρια να εργαστούν από κοινού με την περιφέρεια για την περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων.

 

 

Back to top button