Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

«Υιοθεσία Βυζαντινού Μνημείου Καστοριάς»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Μητρόπολης Καστοριάς

Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας διοργανώνει κατά το σχολικό έτος 2022-2023,
σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Υιοθεσία Βυζαντινού Μνημείου Καστοριάς». Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα
απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της
Ελλάδας όλων των τύπων σχολείων, γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, όλων των σχολικών
μονάδων της χώρας.
Στόχοι του προγράμματος είναι:
✓ Να γνωρίσουν τα παιδιά τα μνημεία και την ιστορία τους,
✓ Να δραστηριοποιηθούν ενεργά για την προβολή, αξιοποίηση και διατήρηση της ζωντανής
τους παράδοσης.
Προϋποθέσεις:
1. Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών και των εκπαιδευτικών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα
να είναι προαιρετική και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις σχολικές δράσεις στο πλαίσιο της σχολικής ζωής. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών/-τριών.
2. Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στο πρόγραμμα να πραγματοποιείται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.
3. Η εντός του σχολικού ωραρίου υλοποίηση του προτεινόμενου προγράμματος να μην υπερβαίνει σε διάρκεια συνολικά τις τέσσερις (4) διδακτικές ώρες και να πραγματοποιείται με την παρουσία του/της εκπαιδευτικού της τάξης.
4. Την τήρηση της κείμενης περί διδακτικών/εκπαιδευτικών επισκέψεων και εκπαιδευτικών εκδρομών νομοθεσίας.
5. Να μην προκύπτει από τις δράσεις με οποιονδήποτε τρόπο άμεση διαφήμιση εταιριών/προϊόντων/φορέων/υπηρεσιών.
6. Να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η βιντεοσκόπηση, φωτογράφιση και μαγνητοφώνηση μαθητών και μαθητριών, παρά μόνον εφόσον υπάρχει η σχετική έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων.
7. Η δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο Ι.Ε.Π. τον απολογισμό και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος.
8. Η δέσμευση των συντελεστών ότι στην περίπτωση έγκρισης του προγράμματος, δεν θα πραγματοποιηθεί μελλοντική υλοποίησή του με την αναφορά της συγκεκριμένης έγκρισης του Υ.ΠΑΙ.Θ.

 

 

Back to top button