Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την προετοιμασία της Αγοράς Μοδιάνο που μετρά αντίστροφα για να ανοίξει τις πύλες της στο κοινό της Θεσσαλονίκης την Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ
Το εσωτερικό της Αγοράς Μοδιάνο
Ποικιλία καταστημάτων και χώρους ψυχαγωγίας ευρωπαϊκών προδιαγραφών θα συναντήσουν οι επισκέπτες στον εσωτερικό χώρο της ανακαινισμένης Αγοράς Μοδιάνο, η οποία υπόσχεται να τους προσφέρει εκλεκτές ελληνικές και πολυπολιτισμικές εμπειρίες.
Στο ισόγειο της αγοράς θα βρίσκονται τα καταστήματα, χωρισμένα ανάλογα με το είδος τροφίμων που διαθέτουν. Στους δύο εξώστες της Στοάς, στο βόρειο και νότιο τμήμα θα υπάρχουν επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης οι οποίες θα είναι ανοιχτές και μετά το κλείσιμο των καταστημάτων. Ειδικότερα, στον ένα εξώστη θα λειτουργεί ένα καφέ-μπαρ (Hive2) και στον δεύτερο ένα εστιατόριο (Estrella) το οποίο θα προσφέρει πρωινό, brunch και γεύματα.
Στον υπόλοιπο χώρο του επάνω μέρους θα λειτουργήσει το lounge deck. Πρόκειται για έναν ζωντανό χώρο συνάντησης με τραπέζια, καρέκλες και καναπέδες, δίνοντας τη δυνατότητα να δοκιμάζουν οι επισκέπτες τα προϊόντα που έχουν αγοράσει αλλά και να παρακολουθήσουν διάφορες μουσικές, γαστρονομικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα διοργανώνονται.
Στο υπόγειο επεκτείνεται η καινοτομία και οι εξυπηρετήσεις υψηλής στάθμης όπως υποσταθμός ΔΕΗ-ηλεκρτοπαράγωγα ζεύγη-σύστημα ψύξης και θέρμανσης-συστήματα πυρόσβεσης και εφεδρικές δεξαμενές νερού.
Θα υπάρχουν, ακόμη επτά κλιμακοστάσια και τρία ασανσέρ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών στο εσωτερικό της Αγοράς.
Τα είδη των καταστημάτων
Τα καταστήματα από τα οποία θα μπορούν οι επισκέπτες να κάνουν καθημερινά τα ψώνια τους θα είναι μαναβική, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αυγοπωλεία, είδη μελιού, μαρμελάδες και ζαχαρώδη, ξηροί καρποί, κάβες κρασιών και μπύρας από μικροζυθοποιίες, τυροκομικά και αλλαντικά ελληνικής και ξένης προέλευσης, όσπρια, λουκούμια, παραδοσιακά παντοπωλεία, προϊόντα υγιεινής διατροφής γύρω από το ταχίνι και το χαλβά, μανιτάρια, φρέσκα ζυμαρικά, αρτοποιείο, μπουγάτσα, τσουρέκια και τυροπιτοειδή, σιροπιαστά, μπισκότα κάθε είδους, γλυκά χωρίς ζάχαρη, παγωτά από αγουρέλαιο.
H «πράσινη» Αγορά με μηδενικά απόβλητα
Πρόβλεψη και στόχος στην ιδιωτική πρωτοβουλία του Ομίλου Fais είναι να αποκτήσει η Αγορά Μοδιάνο μηδενικά απόβλητα καθώς όπως είναι αναμενόμενο θα παράγει χιλιάδες τόνους αποβλήτων. Σε κάθε κατάστημα θα υπάρχει ένας κάδος για τα ανακυκλώσιμα υλικά και ένας καφέ κάδος για τα οργανικά απόβλητα. Έτσι, όλα τα απόβλητα θα ανακυκλώνονται (χαρτί, πλαστικό, γυαλί) και θα καταλήγουν σε εταιρείες ανακύκλωσης οργανικών αποβλήτων ή κομποστοποίησης. Στον εξωτερικό χώρο, μάλιστα, της Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων θα τοποθετηθούν δύο ειδικοί κάδοι όπου οι επισκέπτες που καπνίζουν, θα μπορούν να πετούν τις γόπες τους, πριν εισέλθουν στο εσωτερικό.
«Η Αγορά Μοδιάνο ξαναγίνεται ζωντανό ορόσημο και σήμα-κατατεθέν της Θεσσαλονίκης, εκατό χρόνια μετά τα πρώτα φιλόδοξα σχέδια του ιδρυτή της, Έλι Μοδιάνο», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Καπόν.
Δείτε παρακάτω μερικά από τα καταστήματα που θα περιλαμβάνει η Αγορά Μοδιάνο:
- Camelot – Μακεδονικά Ζαχαρώδη
- ERGON Foods
- Αλλαντοποιείο Deutsche Metzgerei Ochsenkopf
- Tsakiris Family
- MYCAVA
- Picco Pinsa & Cocktails
- Το Πιροσκί Ποντιακά Παραδοσιακά Προϊόντα
- Falafel Taste Middle East
- Τυροκομείο Αρβανίτη
- Nuts Factory
- Estrella
- Kassandra Olive Oil Icecream
- Ηλιοτρόπιο Ξηροί Καρποί
- Τρία καταστήματα σε μία κοινή ταυτότητα (ιχθυοπωλείο, sushi bar και μία Cevicheria)
- Παντοπωλείο για καλό σκοπό
- Γαλακτοπωλείο του Χατζή
- Cookie Man
- Pasta Fresca Mare e Monti
- Μέλι Κυψέλη Regina-Foods
- Kastor Farm (Χρήστος Μαυρίδης – Ιορδάνης Μιχαηλίδης)
- Ζυθοπωλείο Αύγουστος Tap Room
- Wild Souls
- Εν Καρπώ
- Κρεοπωλείο Μιχάλης Γκόσης
- Hive2 (καφέ-μπαρ)
- Mr. Fish
- TRATA Tinned
- Tarantino
- Meating place Διδασκαλου
- Olicatessen
Περισσότερες φωτογραφίες:
*Τις φωτογραφίες παραχώρησε η εταιρεία