Ελλάδα

Χαλούμι σαγανάκι με ντομάτα, κουκουνάρι και βασιλικό

Υλικά συνταγής

  • ντομάτες: 2 ώριμες και σφιχτές, κομμένες σε 8 ροδέλες
  • χαλούμι: 400 γρ. κομμένο σε 8 στρογγυλές ή ορθογώνιες φέτες
  • κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
  • βασιλικός: 1 κουταλάκι αποξηραμένος και μερικά φρέσκα φυλλαράκια
  • ελαιόλαδο: 6-7 κουταλιές
  • κουκουνάρι: 3 κουταλιές, ελαφρά καβουρντισμένο
  • μπούκοβο ή τσίλι: για το πασπάλισμα
  • αλάτι: χοντρό λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
  1. Κόβετε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες. Ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το χαλούμι μέχρι να ροδίσει από τις δυο πλευρές και σερβίρετε 2 ψημένες φέτες τυριού σε κάθε πιάτο.
  2. Καβουρντίζετε πολύ ελαφρά το κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι με 3 κουταλιές λάδι και το αφήνετε να κρυώσει. Το σκορπίζετε πάνω από το τυρί μαζί με το μπούκοβο ή το τσίλι και το μισό ξερό βασιλικό.
  3. Από πάνω βάζετε τις ροδέλες ντομάτας, πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο ξερό βασιλικό, σκορπίζετε το κουκουνάρι και περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Mix & Match

Η απόλαυση των συνδυασμών διαφορετικών ποικιλιών κρασιού με τυρί μπορεί να κεντρίσει και τους πιο σκληροπυρηνικούς γκουρμέδες. Πάντως, η πιο εύκολη λύση για όσους δεν θέλουν να σπαζοκεφαλιάζουν είναι ένα αλσατικό Gewurztraminer, που θεωρείται το πιο cheese – friendly κρασί παγκοσμίως.

Back to top button