ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

Οι προτάσεις της Adventure Kastoria για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή μας (φωτο)

H εταιρεία Adventure Kastoria ήταν προσκεκλημένη στη Διημερίδα Καινοτομίας: “Η Δυτική Μακεδονία της δημιουργίας και της καινοτομίας” η οποία διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και αφορούσε καινοτόμες επιχειρήσεις στην Καστοριά στον τομέα του τουρισμού.
Ο Χριστίνα Γιαζιτζίδου παρουσίασε το πλάνο λειτουργίας της της εταιρείας στο θέμα του εναλλακτικού τουρισμού στον νομό της Καστοριάς .
Στην παρέμβαση τοποθετήθηκε με προτάσεις για έργα τα οποία θα πρέπει να γίνουν από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για να καταστεί η Καστοριά οργανωμένος τουριστικός προορισμός.
Το πλάνο περιλαμβάνει:
◾️Δημιουργία δυο Ορειβατικών Καταφυγίων, ένα στον Γράμμο και ένα στο Βίτσι.
◾️Καθαρισμός, διάνοιξη, σηματοδότηση και πιστοποίηση των μονοπατιών της περιοχής μας.
◾️H σύνδεση της περιοχής μας με το μονοπάτι Epirus Trail το οποίο και σταματάει στην Αετομηλίτσα.
◾️Αντικατάσταση του απαρχαιωμένου κωπηλατικού στίβου.
◾️Δημιουργία οργανωμένου Camping για τροχόσπιτα.
Η κ. Γιαζιτζίδου σε δηλώσεις της αναφέρει: “Επισημάναμε πως προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, λέμε ναι στην Πράσινη Μετάβαση, λέμε ναι στην προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά λέμε ΟΧΙ στην ολοκληρωτική ισοπέδωση των βουνών μας.
Ευελπιστούμε πως η παρουσία μας και οι προτάσεις μας θα έχουν αντίκρισμα με έργα άμεσα, αν πραγματικά θέλουμε να υπάρξει εξέλιξη σ’ αυτό που λέγετε Εναλλακτικός Τουρισμός.

Back to top button