Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Δε θα ξαναπαρουσιάσει το Αργείτικο Καρναβάλι ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Φίλες και φίλοι, όλα δείχνουν ότι το μοναδικό έθιμο του τόπου μας, το Αργείτικο Πρωτοχρονιάτικο Καρναβάλι, φέτος θα πραγματοποιηθεί! Όμως για μένα ο κύκλος αυτός κλείνει!!! Σε όλα πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια και στα έθιμα μας:
Σας γνωστοποιώ λοιπόν πως από την ερχόμενη Πρωτοχρονιά δεν θα παρουσιάζω πλέον το Αργείτικο Καρναβάλι. Ωστόσο μέσα μου υπάρχουν χιλιάδες πράματα που είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκφράσω!
Αρχικά πάντως θέλω να ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά τον τότε δήμαρχο Άργους Ορεστικού που με επέλεξε την πρωτοχρονιά του 2005 για να αναλάβω αυτόν τον ρόλο! Από τότε και για 17 χρόνια έκανα ότι μπορούσα! Προσπάθησα να ταξιδέψω αυτό το εξαιρετικά μοναδικό έθιμο σε όλα τα μήκη τα πλάτη!
Δεν θα ξεχάσω ότι μια χρόνια μου ζήτησε πλάνα ακόμα και το BBC το οποίο κατέγραφε διάφορα έθιμα σε όλη την Ευρώπη! Όπου στάθηκε και όπου βρέθηκα πάντα μιλούσα για αυτό το σπάνιο έθιμο και κατόρθωσα να φέρους αρκετούς φίλους να ζήσουν αυτήν την μοναδικότητα!
Στα χιλιάδες που θα έχω να θυμάμαι είναι δύο γεγονότα που με σημάδεψαν για πάντα!!!!!
Το πρώτο είναι η άριστη συνεργασία μου και η καρδιακή φιλία που απέκτησα με τον Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, η δημοτική αρχή του οποίου με κράτησε για την θέση αυτή σε όλες τις θητείες! Είναι αδύνατον να μπορέσω να βρω λόγια για τον άνθρωπο αυτό! Όσα ευχαριστώ και να πω θα είναι λίγα! Εργατικός και αποτελεσματικός αλλά πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ και φίλος πραγματικός! Μεγάλη τύχη του δήμου μας να τον έχει (και θα τον έχει) δήμαρχο! Μόνη ατυχία ότι οι θητείες του ήταν μέσα στις πιο δύσκολες χρονικές συνθήκες! Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα έκανε αν ήταν οι εποχές όπως παλιότερα…. Παναγιώτη χίλια ευχαριστώ για όλα! Θα σε τιμώ ΠΑΝΤΑ ως άνθρωπο, φίλο και άρχοται του τόπου αυτού!
Το άλλο που με σημάδεψε και δεν μπορώ να βγάλω με τίποτα από την σκέψη μου, είναι η υποδοχή του 2021! Ολομόναχος με μια κάμερα στο χέρι, σε μια έρημη πλατεία, για να σας στείλω τις εικόνες με τα πυροτεχνήματα μη μπορώντας να συγκρατήσω τα δάκρυα μου με ότι ζουσα… το βίντεο που είναι ακόμα αναρτημένο μαρτυρά τα όσα έζησα εκείνο το βράδυ μη μπορώντας να μιλήσω….. ποτέ, όχι μόνο ο τόπος μας αλλά ο κόσμος όλος να μη ξαναζήσει κάτι ανάλογο ΠΟΤΕ! Ξέρω οτι πολλοί με αγάπησαν γέλασαν διασκέδασαν με όσα προσπαθούσα να κάνω. Ελπιίζω να καταφέρα κάτι να αφήσω για τις επόμενες γενιές! Χαιρετώ την θέση αυτή με αυτήν την εξαιρετική φωτογραφία της Αναστασίας Λιάπη που θεωρώ πως έγινε κάτι σαν σήμα κατατεθένεν των ημερών αυτών! Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου! Εύχομαι όποιος αναλάβει να μπορέσει πολλα περισσότερα από οσα μπορεσα εγώ και να προσφέρει με την καρδιά του για το έθιμο και τον τόπο μας! Καλές γιορτές και όπως πάντα έλεγα, με χρώμα, χαρά και αισιοδοξία, όπως τα εκπέμπει το Αργείτικο Πρωτοχρονιάτικο Καρναβάλι!
Βαγγέλης Παπαδόπουλος

 

 

Back to top button