Καστοριά

Ίδρυση σωματείου “Ομάδα Κλασικών Οχημάτων Καστοριάς”

Με την υπ’ αριθμ. 19/2022 διάταξη του Ειρηνοδικείου Καστοριάς, αναγνωρίστηκε το Σωματείο με την επωνυμία “Ομάδα Κλασικών Οχημάτων Καστοριάς” και το διακριτικό τίτλο “Ο.ΚΛ.Ο.Κ.” που εδρεύει στην πόλη της Καστοριάς και έχει σκοπούς τους αναφερόμενους στο από 31/7/2022 και αποτελούμενο από είκοσι άρθρα καταστατικό του.

Η Ομάδα Κλασικών Οχημάτων Καστοριάς (Ο.ΚΛ.Ο.Κ.) δημιουργήθηκε από μια παρέα ανθρώπων που ζουν στην όμορφη αυτή γωνιά της Δυτικής Μακεδονίας και μοιράζονται την αγάπη  για τα οχήματα του παρελθόντος. Απολαμβάνουν κάθε στιγμή μαζί τους, είτε οδηγώντας τα στις πολυποίκιλες διαδρομές της περιοχής, είτε προσπαθώντας να τα συντηρήσουν σε κάποιο γκαράζ, είτε αναζητώντας με επιμονή κάποιο σπάνιο ανταλλακτικό.

Για την Ο.ΚΛ.Ο.Κ. το Κλασικό Όχημα είναι κομμάτι της εθνικής και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με ιστορική και αισθητική αξία που πρέπει να αναδειχθεί.

Σκοπός της Ομάδας είναι η ενημέρωση και η υποστήριξη των μελών της πάνω σε ιστορικά και τεχνικά θέματα, η ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων σε θέματα συντήρησης και αποκατάστασής των οχημάτων τους, και γενικότερα, η σύσφιγξη των σχέσεων και η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των μελών της.

Η Ο.ΚΛ.Ο.Κ. στοχεύει, επίσης, στη συνεργασία και τις κοινές δράσεις με άλλα ομοειδή σωματεία ή ενώσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, στη διοργάνωση εκδηλώσεων που προβάλλουν το Κλασικό Όχημα και την περιοχή μας, στην προώθηση της ιδέας της αυτοκίνησης και στην παρότρυνση για επαφή με τη φύση και την πολιτιστική κληρονομιά.

Ζητούμενο είναι να φέρουμε τη νέα γενιά σε επαφή με το παρελθόν αλλά και να βοηθήσουμε τις μνήμες των μεγαλύτερων να μην ξεθωριάσουν.

Με γνώμονα το σεβασμό στα κινούμενα μνημεία του σύγχρονου πολιτισμού, κινητήριο δύναμη τον ενθουσιασμό που μας προκαλεί η ενασχόληση με αυτά και με ζητούμενα τη διασκέδαση και τη σφυρηλάτηση διαπροσωπικών σχέσεων μέσα από το χόμπι μας, σας προσκαλούμε να εξερευνήσουμε μαζί τον κόσμο του Κλασικού Οχήματος.

Τα ιδρυτικά μέλη της ΟΚΛΟΚ

[email protected]

https://www.facebook.com/groups/oklokastorias

Back to top button