ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (φωτο)

Η 25η Νοέμβρη είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην προσπάθεια για την εξάλειψη της έμφυλης βίας. Φέτος, για αυτή την ημέρα, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς επέλεξε να συνεργαστεί με τα σχολεία του Δήμου που απευθύνονται σε ενήλικο πληθυσμό και στο εκπαιδευτικό προσωπικό τους. Πιο συγκεκριμένα, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, το Εσπερινό Γυμνάσιο, το Εσπερινό Γενικό Λύκειο και το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό που αφορά στην έμφυλη βία και περιελάμβανε:
• Γνωριμία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς και το Δίκτυο της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων
• Προβολή του πέμπτου επεισοδίου του πρώτου κύκλου της σειράς της ΕΡΤ2 «Επικίνδυνες», με τίτλο «Επικίνδυνες Καθημερινά».Το συγκεκριμένο επεισόδιο διαπραγματεύεται τον σεξισμό, τη διάκριση δηλαδή που λαμβάνει χώρα με βάση το φύλο και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο πάνω στον οποίο καλλιεργείται η έμφυλη βία.

 

 

Back to top button