Άργος ΟρεστικόΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Αντιπαράθεση Άγη Τζηκαλάγια-Παναγιώτη Βακόπουλου για την ανακοίνωση του Δήμου Άργους Ορεστικού

 

Έντονη αντιπαράθεση του Άγη Τζηκαλάγια με τον Παναγιώτη Βακόπουλο, σε σχετική ανάρτηση του ΦΟΥΙΤ, αναφορικά με την ανακοίνωση του Δήμου Άργους Ορεστικού-απάντηση σε δηλώσεις του βουλευτήΖήση Τζηκαλάγια. Η αντιπαράθεση σχολίων έγινε σε ανάρτηση στο Facebook.

Agis Tzikalagias

Ο κ. Δήμαρχος βάζει μπροστά την εμπιστοσύνη που λαμβάνει διαχρονικά από τους συνδημότες του για ένα θέμα που είναι εκτεθειμένος.

Η Συνεργασία δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη εξ ορισμού .Για τα καλύτερα αποτελέσματα και ας μην συμπαθεί ή έχει κοινά πολιτικά πιστεύω με κάποιον, οφείλει να χτυπήσει την πόρτα, να ενημερώσει και να ενημερωθεί .Το οφείλει αυτονόητα στον θεσμό που υπηρετεί και σε αυτούς που τον τιμούν.

Του πέφτει πολύ βαρύ μάλλον…

Παναγιώτης Βακόπουλος

Ο ρόλος και η δουλειά του βουλευτή είναι να νομοθετεί και να συμμετέχει στις επιτροπές, όχι να πατρονάρει αυτοδιοικητικούς και να ζητά «να περάσουν από το πολιτικό του γραφείο» για να τους πάρει από το χέρι και να μεσολαβήσει στη δουλειά τους. Εγώ, επίσης, από επιστημονικό ενδιαφέρον, απορώ πόθεν προκύπτει αυτή η «ιεραρχία» στην κορυφή της οποίας τοποθετείται ο βουλευτής του νομού, προϊστάμενος των αυτοδιοικητικών. Αυτό ισχύει μόνο σε νομούς που έχουν έναν βουλευτή; Στους άλλους τους μεγαλύτερους υπάρχουν ας πούμε πιο πολλοί προϊστάμενοι και οι δήμαρχοι πρέπει να «περνούν» από όλα τα πολιτικά γραφεία; Προΐστανται και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ή αυτοί είναι κατώτεροι; Μήπως μπλέκουμε λίγο άσχετα πράγματα μεταξύ τους; Από όσο ξέρω, επίσης, το πολιτικό γραφείο κάποιου βουλευτή είναι ιδιωτικός χώρος, ενώ το δημαρχείο είναι έδρα δημοσίου φορέα. Θα άξιζε τον κόπο να μάθουμε πόσες φορές επισκέφθηκε ο βουλευτής του νομού το δημαρχείο Άργους Ορεστικού για να ενημερωθεί τα τελευταία τρία χρόνια και με ποιο αποτέλεσμα.

Agis Tzikalagias

9 με δέκα φορές ! https://www.facebook.com/permalink.php?story

Παναγιώτης Βακόπουλος

Είστε ψεύτης. Και σας το λέω δημόσια, έχοντας γνώση.

Agis Tzikalagias

Εκτίθεστε και δημοσίως λοιπόν. Ας μας απαντήσει ο κ.Δημαρχος αν μπήκε στον κόπο τόσα χρόνια να ενημερώσει για οτιδήποτε που θα μπορούσε να υπάρχει μια συνεργασία .

Δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί προσβάλει την εικόνα του νομού μας όλο αυτό και δεν τιμάει κανέναν.

Παναγιώτης Βακόπουλος

Αν θέλετε να μετρήσουμε ποιος εκτίθεται δημοσίως, μπορώ να σας δώσω και λεπτομέρειες για τη μιάμιση επίσκεψη του βουλευτή στο δημαρχείο. Δεν είναι ούτε του χαρακτήρα ούτε του ρόλου μου, ούτε και σωστό να το κάνω αυτοβούλως, αλλά αν μου το ζητήσετε, θα το κάνω.

Μην πείτε περισσότερα όμως. Το εκτιμώ περισσότερο ως στάση και δε θα πω και ´γω. Μπορείτε να έρθετε και να τα πούμε θεσμικά αύριο στο δημοτικό συμβούλιο.

Agis Tzikalagias

Μπορείτε να πείτε ελεύθερα ότι θέλετε.

Θεσμικά δεν μπορώ να έρθω αύριο γιατί είμαι απλός πολίτης και δεν εκπρόσωπο κάποιον φορέα ή θεσμό. Γνωρίζω όμως εκ των πραγμάτων μια σειρά επισκέψεων του βουλευτή στον Δήμαρχο ,κάτι που προφανώς διαφεύγει της δικής σας ενημέρωσης και είναι λογικό .

Απλά θα ήθελα ως προς τους χαρακτηρισμούς λίγο περισσότερο προσοχή γιατί νομίζω δεν αρμόζει ούτε στην θέση που κατέχεται ούτε και σε μια πολιτισμένη αντιπαράθεση.

Το γεγονός ότι μπορεί να μην είστε κοινωνός κάποιων πραγμάτων δεν σας καθιστά ψεύτη φαντάζομαι αντίστοιχα .

Παναγιώτης Βακόπουλος

Εκτιμώ βαθύτατα κάθε προσπάθεια μείωσης της έντασης σε μια αντιπαράθεση. Ανακαλώ λοιπόν τον χαρακτηρισμό που σας απηύθυνα, τούτο όμως δεν καθιστά τη δήλωση σας αληθή και σας βεβαιώνω πως επί του θέματος είμαι κοινωνός όλων των δεδομένων. Σχετικά με το αυριανό δημοτικό συμβούλιο, είναι ανοιχτό και στους πολίτες και εσείς δεν είστε τυχαίος πολίτης. Μπορείτε δε και έχετε τη δυνατότητα να έρθετε συνοδεύοντας θεσμικό πρόσωπο έτσι ώστε να μην παίζουμε και σπασμένο τηλέφωνο και να δώσουμε και δείγματα πολιτισμού. Σε κάθε περίπτωση νομίζω θα έχει και μελομακάρονα.

Δήμος Άργους Ορεστικού: Προσβλητικές δηλώσεις του βουλευτή κ. Τζηκαλάγια

Ζήσης Τζηκαλάγιας: “Δεν ασχολούμαι με το θέμα του Άργους Ορεστικού αν δεν έρθει στο γραφείο μου ο Κεπαπτσόγλου”! (συνέντευξη)

 

 

Back to top button