ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςΦλώριναφωτορεπορτάζ

“Εξόρμηση στη φύση της Καστοριάς”: 85 άτομα συμμετείχαν στην περιπατητική δράση στην Ψαλίδα (φωτογραφίες)

Αν και στην αρχή του χειμώνα, ο καιρός τελικά στάθηκε σύμμαχος σε μεγάλο βαθμό και βοήθησε στο να πραγματοποιηθεί με μεγάλη συμμετοχή και η δεύτερη δράση του προγράμματος «Γνώρισε τον τόπο που ζεις και σπουδάζεις», του Γραφείου Διασύνδεσης στην Καστοριά, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022.
Περίπου ογδόντα πέντε άτομα (φοιτητές και φοιτήτριες από Καστοριά, Φλώρινα, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα καθώς και περιπατητές) συμμετείχαν στην ορειβατική πορεία, η οποία ξεκίνησε από το πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας στις 9:30 το πρωί και κατευθύνθηκε προς την κορυφή Ψαλίδα μέσω μιας πολύ ωραίας διαδρομής που προσέφερε μοναδική θέα προς την Καστοριά και την τριγύρω περιοχή.
Στην αρχή της διαδρομής είχαμε την τιμή να απευθύνει χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κα. Δέσποινα Κοζατσάνη η οποία στήριξε και αγκάλιασε θερμά τη δράση αυτή.
Στη διάρκεια της διαδρομής πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με την πανίδα της περιοχής από τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Ορεινών Δραστηριοτήτων Καστοριάς (Σ.Ο.Δ.Κ) κ. Νικόλαο Κωστάρα και κ. Αναστάσιο Γερονίκο και με την άφιξη στην κορυφή προσφέρθηκε ζεστό τσάι με τη φροντίδα του Σ.Ο.Δ.Κ.
Παρών στη δράση ήταν και η ομάδα Εθελοντικού Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Τ.Α.Κ.) Καστοριάς η οποία φρόντισε για την ασφαλή διεξαγωγή της πορείας σε όλη την διάρκεια της.
Πολύ σημαντική ήταν επίσης η συμμετοχή του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας (ΦΟΟΦ) ο οποίος εκτός από τη συνδιοργάνωση της πρώτης αντίστοιχης δράσης στην Φλώρινα, συμμετείχε ενεργά και στήριξε και τη δεύτερη αυτή δράση στην Καστοριά διαθέτοντας λεωφορείο για δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών/τριων που συμμετείχαν από τη Φλώρινα, μαζί με τα μέλη του.
Η διαδρομή κατέληξε στο φιλόξενο χώρο της Φοιτητικής Λέσχης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, όπου προσφέρθηκε ορειβατική φασολάδα και εδέσματα με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Κομπατσιάρη Α.Ε.
Το Γραφείο Διασύνδεσης και ο επιστημονικός του υπεύθυνος, Αντιπρύτανης καθηγητής Νικόλαος Σαριαννίδης, θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες στους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, τον Σ.Ο.Δ.Κ, την Ε.Τ.Α.Κ, την υπεύθυνη της Φοιτητικής Λέσχης Καστοριάς κα. Γεωργία Καμπακάκη καθώς και τον υπεύθυνο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά κο. Αθανάσιο Μπούρτσο και το μέλος ΔΕΠ του τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου κο Αλέξανδρο Κλεφτοδήμο για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Ενώνοντας σιγά σιγά τους κρίκους με δράσεις σε κάθε πόλη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το πρόγραμμα «Γνώρισε τον τόπο που ζεις και σπουδάζεις» έχει στόχο την επαφή και τη γνωριμία της φοιτητικής κοινότητας με τον κόσμο, το περιβάλλον και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής. Η επιτυχία και θερμή υποδοχή και της δεύτερης αυτής δράσης δείχνει τη διάθεση και την ανάγκη που υπάρχει για παρόμοιες δράσεις και οδηγεί στην αντίστοιχη επόμενη σε κάποια ωραία διαδρομή της Δυτικής Μακεδονίας που θα ανακοινωθεί στο προσεχές μέλλον.

 

 

Back to top button