Καστοριά

Ευχαριστίες Βασίλη Μιρκόπουλου προς τον Δήμο Καστοριάς για τα 6 μεγάλα έργα για το Μαυροχώρι άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ, που προβλέπονται στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα


Ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου το νέο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καστοριάς που περιλαμβάνει 88 έργα προϋπολογισμού 67.516.825 ευρώ.
Ως Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Μαυροχωρίου αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση καθώς μετά από 3 χρόνια προσπαθειών και συνεχών οχλήσεων, στο Μαυροχώρι θα πραγματοποιηθούν 6 τουλάχιστον μεγάλα έργα προϋπολογισμού άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ.
➡️ Το έργο της Αγροτικής Οδοποιίας αξίας άνω των 850.000 ευρώ για τους αγροτικούς δρόμους της Κοινότητας Μαυροχωρίου είναι ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο έργο, αφού υπήρξε διαρκή απαίτηση των αγροτών του χωριού μας, καθώς είμαστε από τα λίγα μεγάλα χωριά που δεν υπάρχει ασφαλτόστρωση στην συντριπτική πλειοψηφία των αγροτικών δρόμων. Με το έργο αυτό θα γίνει ασφαλτόστρωση σε περίπου 6 χιλιόμετρα δρόμων που αντιπροσωπεύει το 96 % της αγροτικής οδοποιίας της Κοινότητας Μαυροχωρίου. Το συγκεκριμένο έργο για την ιστορία υπήρξε σε μελέτες από το 2008, είχε βαλτώσει και μείνει στις καλένδες μέχρι και σήμερα που πραγματοποιείται. Το έργο είναι δημοπρατημένο και θα εκτελεστεί εντός του 2023.
➡️ Η κατασκευή μιας σύγχρονης Παιδικής Χαράς προϋπολογισμού 150.000 ευρώ υπήρξε διαρκής απαίτηση τόσο των μικρών μας φίλων όσο και των γονέων τους τα τελευταία χρόνια καθώς στο Μαυροχώρι δεν κατασκευάστηκε Παιδική Χαρά μέσω του TAP λόγω αστοχιών της προηγούμενης Διοίκησης. Πλέον θα κατασκευαστεί από την νυν Δημοτική Αρχή μέσω άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023.
➡️ Η προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας LED στο Μαυροχώρι, ένα έργο προϋπολογισμού 434.235 ευρώ αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό έργο καθώς μαζί με την Κοινότητα Κορησού θα είμαστε από τα πρώτα χωριά στην Βόρεια Ελλάδα που θα αντικατασταθούν όλα τα φωτιστικά σώματα ( πάνω από χίλια!!) με σύγχρονης τεχνολογίας LED. Τα φωτιστικά θα έχουν τριπλάσια διάρκεια ζωής από τα απλά LED, θα αλλάξουν την όψη του χωριού μας, θα συμβάλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας στον Δήμο Καστοριάς και θα συμβάλουν μεσοπρόθεσμα στην μείωση των δημοτικών τελών στο Μαυροχώρι. Το έργο είναι δημοπρατημένο και θα εκτελεστεί μέχρι το καλοκαίρι του 2023.
➡️ Η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Μαυροχωρίου είναι ένα έργο προϋπολογισμού 550.000 ευρώ και αποτελεί σημαντικό βήμα στην αναβάθμιση του εν λόγω σχολείου σε όλα τα επίπεδα αφού βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης, μάθησης και εργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών και συμβάλλει στην μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, τόσο στο κόστος θέρμανσης όσο και του ηλεκτρονικού ρεύματος με συνακόλουθα οφέλη. Το έργο βρίσκεται προς δημοπράτηση μελέτης.
➡️ Το έργο της Συντήρησης των Αθλητικών εγκαταστάσεων της Κοινότητας Μαυροχωρίου προϋπολογισμού 30.000 ευρώ βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης της μελέτης και θα αφορά το Κλειστό γυμναστήριο Μαυροχωρίου όπου έχει ολοκληρωθεί το έργο συντήρησης των αποδυτηρίων και θα διευκολύνει τόσο τους μαθητές των σχολείων μας όσο και τους αθλητές των τριών αθλητικών σωματείων του χωριού μας.
➡️ Τέλος το Μαυροχώρι θα επωφεληθεί από το έργο Βελτίωση Οδοποιίας κοινόχρηστων χώρων για τις λοιπές Δ.Ε Καστοριάς, βελτιώνοντας κακοτεχνίες στους ασφαλτοστρωμένους δρόμους του χωριού, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 630.000 που θα βοηθήσει και θα ανακουφίσει πολλά χωριά από το μόνιμο πρόβλημα της κατεστραμμένης ασφάλτου και των λακουβών στους δημοτικούς δρόμους. Το έργο είναι δημοπρατημένο και θα εκτελεστεί εντός του 2023.
👉 Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Γιάννης Κορεντσίδης που τήρησε την δέσμευση του και εντάχθηκε το Μαυροχώρι σε σημαντικά έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής κατοίκων της Κοινότητας Μαυροχωρίου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Δημοτικούς Υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που δουλεύουν ακατάπαυστα για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά τα έργα. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε κανένα αποτέλεσμα. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά και να συγχαρώ τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Υποδομών κ. Κωνσταντίνο Τσανούσα για την άριστη συνεργασία αλλά και για την προσπάθεια που έκανε πέραν του δέοντος για να προλάβει τις ημερομηνίες και να ενταχθούν 2 από τα μεγαλύτερα έργα για το Μαυροχώρι με ορόσημο την Αγροτική Οδοποιία.
👉 Ζήτω συγνώμη εάν σας σας κούρασα αλλά όπως καταλαβαίνετε είναι μεγάλη δικαίωση και ικανοποίηση για το Τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Μαυροχωρίου η πραγματοποίηση μεγάλων και σημαντικών έργων για το Μαυροχώρι που μέχρι χθες αποτελούσαν απλά ευχολόγια. Προχωράμε μπροστά βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο των συγχωριανών μας και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να έχει το Μαυροχώρι τη θέση που του αξίζει.
Βασίλης Μιρκόπουλος

 

 

Back to top button