Ελλάδα

Πως να επιλέξω το κατάλληλο χρηματοκιβώτιο για τις ανάγκες μου

Η επιλογή του σωστού χρηματοκιβωτίου με βάσει τις ανάγκες σας είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία. Χρειάζεται πολύ σκέψη, έρευνα και φυσικά έναν εξειδικευμένο επαγγελματία που θα γνωρίζει να σας κατευθύνει. Πριν επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα δείτε τις βασικότερες ανάγκες που μπορεί να καλύψει ένα χρηματοκιβώτιο και ξεκινήστε την αναζήτηση.

Προστασία Εγγράφων από Φωτιά

Το να βρούμε την τέλεια κρυψώνα στο σπίτι για τα πολύτιμα αντικείμενα δεν διασφαλίζει σε καμιά περίπτωση αυτά τα τιμαλφή ή τα μετρητά από κάποια άλλου είδους καταστροφή όπως φωτιά ή πλημμύρα. Ειδικά τα μετρητά και τα έγγραφα είναι ευπαθή αντικείμενα και χρειάζονται μια διαφορετική κάλυψη πέρα από τη συμβατική. Γι’ αυτή την ανάγκη υπάρχουν στην αγορά τα πυρασφαλή χρηματοκιβώτια που προστατεύουν από φωτιές και φυσικές καταστροφές. Συνήθως μπορούν να μείνουν ανέπαφα έως και 60-120 λεπτά χάρις στις εσωτερικές επενδύσεις που διαθέτουν.

Φύλαξη Όπλου

Αν είστε λάτρης του κυνηγιού, τότε ξέρετε ότι χρειάζεστε ένα χρηματοκιβώτιο όπλων για το τουφέκι σας. Τέτοια αντικείμενα δεν μπορούν να μένουν ελεύθερα σε ένα σπίτι, ειδικά αν υπάρχουν και μικρά παιδιά στον χώρο. Για την ασφάλεια των άλλων αλλά και τη δική σας, η επένδυση σε ένα οπλοκιβώτιο είναι απαραίτητη. Στην αγορά θα βρείτε οπλοβαστούς πολλαπλών θέσεων που ανοίγουν είτε με κλειδί είτε με ηλεκτρονικό κωδικό.

 Φύλαξη Μετρητών

Αυτή είναι η πιο απλή περίπτωση ασφάλισης καθώς πρόκειται συνήθως για μικρό όγκο αντικειμένων, άρα δεν χρειάζεται κάτι πολύ εξυζητημένο. Σίγουρα πρέπει να προσέξετε να είναι και πυρασφαλή αλλά κατά βάση χρειάζεστε κάτι μικρό και πρακτικό. Τα επιτοίχια χρηματοκιβώτια όπως αυτά των ξενοδοχείων είναι μια καλή λύση για την περίπτωσή σας καθώς βιδώνονται συνήθως από το εσωτερικό τους στην ντουλάπα ή σε άλλα μέρη του σπιτιού και η μετακίνησή τους είναι σχεδόν αδύνατη από διαρρήκτες. Υπάρχουν ενισχυμένα χρηματοκιβώτια δαπέδου με κλειδί ή ηλεκτρονική κλειδαριά τύπου πληκτρολόγιο για να επιλέξετε αυτό που εξυπηρετεί τις ανάγκες σας.

Προστασία Αντικειμένων από Κλοπή

Αν η φύλαξη δεν περιορίζεται μόνο σε μετρητά αλλά έχει να κάνει και με ιδιαίτερα αντικείμενα, σημαντικά έγγραφα, πίνακες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας μας, η λύση είναι μια, εντοιχιζόμενα χρηματοκιβώτια. Αυτού του είδους τα χρηματοκιβώτια στην ουσία χτίζονται μέσα στον τοίχο άρα είναι αδύνατη η μετακίνησή τους. Αυτό μπορεί να επηρεάσει έναν κλέφτη και να μην θελήσει να μπει στην διαδικασία διάρρηξης. Υπάρχουν στο εμπόριο τόσο μικρά όσο και μεγάλα τέτοια χρηματοκιβώτια ωστόσο δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο στο βάθος τους καθώς μην ξεχνάμε ότι η τοποθέτηση θα είναι εσωτερικά του τοίχου.

Μετακίνηση Χρηματικών Ποσών

Αν είστε επαγγελματίας και διαχειρίζεστε κυρίως μετρητά τότε μια κασετίνα ταμείο είναι κάτι στο οποίο πρέπει να επενδύσετε. Δεν μπορείτε να κυκλοφορείτε στον δρόμο και πόσο μάλιστα στο κέντρο της πόλης με ένα μασούρι μετρητών στην τσέπη σας. Αυτού του είδους οι κουμπαράδες, πέρα από επαγγελματίες μπορούν να εξυπηρετήσουν έως ένα σημείο και την πιο απλή οικογένεια, που έχει πολύ basic ανάγκες κάλυψης. Για παράδειγμα θέλει να φυλάξει λίγα μετρητά, μερικά κοσμήματα και κάποια πολύ προσωπικά αντικείμενα. Μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε σημείο αλλά συνήθως όχι σε κάποιο εμφανές μέρος. Μπορούν άνετα να εξυπηρετήσουν και ιδιοκτήτες ταξί ή άλλα σχετικά επαγγέλματα.

Back to top button